Urmează să susțineți un examen auto? Sau poate l-ați picat deja? Astăzi enumerăm 12 greșeli frecvente pe care dacă le studiați bine cu siguranță nu le veți repeta.

Iată câteva situații importante pe care să le studiați minuțios, potrivit instructorilor auto.

„Este foarte important ca, la școala de șoferi, cursanții să învețe alături de un instructor care are experiență inclusiv în comunicarea cu aceștia. Orice început este dificil, în orice domeniu, de aceea instructorii trebuie să știe să le explice cursanților cum se fac manevrele corect, în ce ordine, să îi expună, în timpul orelor, în situații în care se vor putea regăsi la examen și să se asigure că aceștia au înțeles.

E important să îi pregătească psihic pentru examene, să fie încrezători, să le explice că teama este nejustificată atât timp cât deprind tot ce este necesar în timpul cursurilor.

Sunt greșeli care se fac care atrag un depunctaj major la examenele de traseu. Enumerăm doar câteva dintre acestea, încadrate la penalizarea cu 9, respectiv 6 puncte.

1. Nu cunoști aparatura de bord a comenzilor autovehiculului, de la manetele și butoanele de semnalizare și lumini, până la manevrele de schimbat viteza.

2. Nu te asiguri când pornești cu mașina sau schimbi direcția de mers, ori când intri în intersecții.

3. Nu menții direcția de mers și să intri pe altă bandă fără semnalizare.

4. Nu acorzi prioritate de dreapta când se cere acest lucru, de exemplu în intersecții.

5. Mergi prea aproape de mașinile din față sau de cele din sens opus.

6. Nu te pregătești corect înainte de a porni în trafic, și aici intră reglarea scaunului, a oglinzilor retrovizoare, nefixarea centurii de siguranța, neeliberarea frânei de ajutor.

7. Nu sincronizezi corect comenzile și să ajungi să ți se oprească motorul, să mergi în treapta de viteză neadecvată sau să accelerezi excesiv.

8. Nu respecți marcajele drumului.

9. Nu virezi corect.

10. Nu semnalizezi când schimbi direcția de mers.

11. Eziți repetat să depășești alte vehicule când este necesar.

12. Faci manevre greșite la parcare”, spune Cornel Lipă, directorul unei școli de șoferi din București absolvită de peste 32.000 de cursanți.

Sursa: Adpm.ro

Foto: Pexels.com
credit doar cu buletinul