Constatăm ca analiza datelor a devenit o activitate indispensabilă în majoritatea industriilor. La fel, aceasta se regăsește în practic toate companiile care vor să utilizeze informația din interiorul sau exteriorul lor pentru a lua decizii strategice corecte.

„Indiferent de dimensiunea entității la care lucrezi sau poziția pe care o deții în cadrul acesteia, abilitățile tehnice de analiză a datelor sunt absolut necesare pentru a înțelege cum stau lucrurile.  În filmulețul care urmează vă voi arăta cum să manipulați datele cu ajutorul Excel-ului. Deoarece acesta este un tutorial pentru cei care nu au avut niciodată ocazia să navigheze în Excel, vă voi explica elementele de baza ale acestui instrument și vă voi arăta cum să construiți un registru de vânzări extrem de simplu”, ne-a spus Ina Tabacaru, autoarea materialului video.

Smart Made Easy te ajută să faci cele mai faine prezentări. Alege „Prezi” în loc de „Power Point” (Video)

Când vei termina de urmărit acest video, vei cunoaște:

Elementele unui registru de Excel

Tipurile de date existente în Excel

Formulele de baza pe care le poți construi cu ajutorul Excel-ului

Metodele de sortarea a datelor în Excel

Formatarea tabelelor în Excel.

Vizionare plăcută!

„Smart Made Easy” este un proiect educațional alternativ care își propune să cultive la utilizatorii săi abilități ce nu se învață în cadrul formal, dar de care este stringentă nevoie pentru a avansa cu succes în epocă digitală în care trăim atât pe plan profesional cât și personal. Aceste tutoriale și filmulețe informaționale sunt create pentru un grup larg de oameni, de la elevi, studenți sau absolvenți de facultăți în căutare de primul job, până la persoane care vor să avanseze profesional. Ele sunt la fel de potrivite atât pentru manageri de proiecte, organizatori de evenimente și proprietari de afaceri mici și mijlocii care au nevoie de cunoștințe tehnice pentru a-și gestiona mai ușor afacerea cât și pentru simpli entuziaști digitali în căutare de inedit.

Fetele din spatele proiectului „Smart Made Easy” au câțiva ani de experiență în domeniile vizate. Nina este Business Consultant la o companie de IT & Management Consulting din Dublin, iar Ina-Data Analyst cu practică bogată în Data Consulting & IT. Prin acest proiect ele își propun să împărtășească experiență și cunoștințele acumulate cu publicul de acasă.

Celor din „Smart Made Easy” aceste competențe digitale le sunt utile atât pe plan academic și profesional cât și personal. Cu ajutorul lor, fețele pot lucra mai eficient și știu că sunt mai echipate pentru a avansa în carieră. Pentru că nimic nu se compară cu posibilitatea de a descoperi ceva nou în fiecare zi și a-i sprijini și pe alții în acest demers, va propunem să învățam împreună fără a uită să ne și simțim bine în acest proces!

„În el poți ține toată viața ta”. Smart Made Easy: Avantajele unui Cont de Gmail (Video)