Simți că ai nasul înfundat și disconfort în respirație anume seara? E posibil, chiar dacă în timpul zilei sau dimineața acest fenomen nu este atât de simțit, iar aparent nu ești răcit. În cadrul proiectului „Oamenii întreabă, experții răspund”, inițiat de Farmacia Familiei în colaborare cu partenerii săi, medicul pediatru de la Invitro Diagnostics, Victoria Bendelic, a răspuns întrebărilor date de pacienți online. Află de ce anume seara simțim mai frecvent că ni se înfundă nasul..

Vezi și: Pediatra Victoria Bendelic, despre metodele de profilaxie contra gripei de sezon (Video)

„Doinita Onoico întreabă: Fetița mea are 8 ani și mai deseori face probleme cu nasul, cum ajunge seara este înfundat și niciun spray nu ajută pentru năsuc?

Răspund: Donița, eu presupun că fetița dvs are rinită vazomotorie. Ce mai este și aceasta? La toți oamenii, copiii ne fiind o excepție, noaptea și spre seară predomină sistem vegetativ parasimpatic. Acesta se manifestă prin dilatarea vaselor nasului și senzația de înfundare a nasului.

 

Ce pot să vă recomand în acest caz? Bineînțeles umidificarea aerului și aerisirea lui cât mai des seara a încăperii sau chiar puteți dormi cu ferestruica întredeschisă, dacă vremea permite. Mențineți mereu temperatura în cameră între 19 și 22, 23 grade – nu mai mult”, menționează pediatra Victoria Bendelic.

Cu alte răspunsuri la întrebările pacienților oferite pe pagina Farmacia Familiei vom reveni pe parcursul zilei.

P