Vine sezonul rece, iar neliniștea pacienților pentru o viitoare gripă sau răceală care s-ar putea agrava este pe deplin întemeiată. În cadrul proiectului „Oamenii întreabă, experții răspund”, inițiat de Farmacia Familiei în colaborare cu partenerii săi, medicul pediatru de la Invitro Diagnostics, Victoria Bendelic, a răspuns întrebărilor date de pacienți online. Află ce poți face pentru profilaxia împotriva gripei sezoniere.

„Olga întreabă: Cum e corect să facem profilaxia împotriva gripei?

Îi răspund Olgăi: Bineînțeles întreprindeți măsurile standard care sunt necesare în acest caz. Cât mai des trebuie să aerisim camera și încăperea, în general.

Este foarte important umiditatea aerului din odaie. Trăim într-o eră cu condiționere și alte instalații care usucă foarte mult aerul. Dacă mucoasa nazală este umezită, nu va atrage atât de repede virușii și bacteriile – desigur și virusul gripal.

O alimentație corectă, bogată în microelemente și vitamine va asigura necesarul complet al organismului. O metodă profilactică foarte eficientă este și vaccinarea, care trebuie făcută în luna octombrie. Vă recomand acest lucru.

Bineînțeles, mențineți buna dispoziție în toate, iar aceasta vă va ajuta și să țineți departe de voi orice boală și infecție”, menționează Dr. Victoria Bendelic, Pediatră la Invitro Diagnostics.

Cu alte răspunsuri la întrebările pacienților oferite pe pagina Farmacia Familiei vom reveni pe parcursul zilei.

P