Chefirul este celebru pentru efectul lui digestiv și laxativ. Bacteriile din acest preparat lactat sunt un beneficiu extraordinar pentru sănătatea noastră, o băutură revigorantă și foarte răcoroasă, potrivită oricărui anotimp. Haideți să spargem monotonia și să-l servim la dejun, dar altfel decât ne-am obișnuit.

Smoothie de fructe cu chefir

Se amestecă într-un blender un pahar de chefir, 2 linguri de ulei de arahide sau de migdale, 1/2 cană de fructe proaspete și câteva cuburi de gheață. (Fructele le alegeți după preferință)

Altfel de cereale pentru dejun

Versiunea actualizată a cerealelor pentru micul dejun o puteți descoperi în următoarea rețetă simplă. Adăugați o ceașcă de chefir peste boabele de cereale întregi. Mai puneți și jumătate de ceașcă din fructele preferate pe partea de sus. Serviți din toate straturile concomitent, după ce s-au îmbibat câteva minute.

Muffins din chefir

Se toarnă o ceașcă de chefir într-un aluat obișnuit pentru cupcakes – deci adăugați proteine în brioșe și le faceți să nu fie atât de uscate.

Distribuie articolul: