În iunie urmează 6 evenimente astrale semnifcative: un coridor de eclipse între 5 iunie și 5 iulie format din eclipsa lunară prin penumbră de pe 5 iunie (maximumul la ora 22:24:55 Chișinău) în Săgetător și eclipsa inelară de soare de pe 21 iunie (09:40:04) în Rac, trei întoarceri planetare și ingresia lui Marte în Berbec, explică astrologul Sergiu Iordachi.

Până pe 28 iunie Marte continuă tranzitul său în Pești, început din 13 mai

Marte – guvernează afacerile, bursele, circulațiile, iar tranzitul său în Pești marchează o creștere foarte lentă a afacerilor, activitatea, fie devine invizibilă, fie adevăratele motive ale acțiunilor sunt ascunse cu atenție. În această perioadă, apar adesea dezvăluiri puternice, fraude, unele detalii scandaloase din viața cuiva devin cunoscute.

Dar, în linii mari, doar o parte din adevăr este dezvăluită, deoarece Marte surprinde doar ceea ce se poate apuca dintr-o dată, cel mult de două ori, atât timp cât există interes. Marte nu va săpa adânc și îndelungat, de aceea unele scandaluri în această perioadă sunt provocate în mod intenționat pentru a ascunde adevărata stare a lucrurilor. Deși, Marte poate deschide accidental ușa greșită și arăta în mod involuntar ce se ascunde în spatele ei. Aspectul de conjuncție a lui Marte cu Neptun între 6 și 21 iunie va accentua și mai mult situațiile enumerate, va crea o mulțime de probleme, confuzii, dezordine și fraude legate de plata banilor, restituirea datoriilor.

Eclipsa lunară aduce tensiune

Dacă perioada până la eclipse pare mai mult sau mai puțin calmă, momentul eclipsei lunare din 5 iunie este foarte tensionat. Eclipsa lunară se descarcă prin cuadraturi cu Marte și Neptun, și semicaree cu grupul de planete Jupiter, Saturn și Pluton.

Prin urmare, în perioada dintre eclipse poate fi de așteptat o mulțime de situații tensionate în sfera muncii active și cea socială: o mulțime de confruntări în activități, la locul de muncă, șocuri mari legate de situații sociale, schimbarea diferitor funcționari la toate nivelurile. Cu toată moliciunea lui Marte în Pești, luna iunie este foarte dificilă în termeni de afaceri, va fi foarte greu de recuperat. Se recomandă răbdare, de evitat graba și acțiunile dure, deoarece timpul potrivit pentru mai multă acțiune intensă începe la sfârșitul lunii iunie odată cu intrarea lui Marte în semnul său de domiciliu.

După eclipsa de lună Soarele se depărtează de Marte, astfel, încercarea de a începe o afacere, de a consolida și de a activa activitățile rămâne dificilă până la finele lunii.

18 iunie – 12 iulie Mercur este retrograd

Prin urmare, devin actuale tot felul de probleme vechi nesoluționate, întârzieri, inexactități, inhibarea diferitor procese, dificultăți în contacte și acorduri, refuzul promisiunilor, eșecul contractelor, obligațiilor.

Sfera emoțională, a relațiilor personale nu este atât de tensionată precum cea de afaceri, astfel, principala povară cade pe sfera economică.

Venus continuă mișcarea sa retrogradă până pe 25 iunie

Aceasta aduce o mai multă imersiune în interior și mai puțină activitate externă, unele conexiuni emoționale vechi se pot actualiza, poate avea loc revizuirea în bine a ceva ce a fost în trecut. Adesea relațiile stabilite pe Venus retrograd trec odată cu ieșirea lui Venus din retrograd, prin urmare, a construi planuri mari de viitor în sfera emoțională nu se merită. Pe 25 iunie Venus se întoarce în Gemeni la mișcarea directă și până la finele lunii, planeta ca și cum reînvie. Vom avea nevoie de mai multă activitate emoțională, de mai multe întâlniri și contacte emoționale cu cei dragi.

Eclipsa solară inelară din 21 iunie

Înainte de eclipsa solară inelară din 21 iunie, Soarele trece punctul solstițiului de vară în semnul Racului. Punctul de eclipsă solară este în careu cu Marte, iar cu restul planetelor face aspecte armonioase. Aceasta ne vorbește că situația în sfera de afaceri către sfârșitul lunii iunie se calmează, începe să se recupereze, să se pună pe picioare din ce a mai rămas. Și cu intrarea pe 28 iunie a lui Marte în Berbec activitatea devine mai vie, începe să crească.

Începe sectorul staționar al Neptunului

Pe 23 iunie cotește Neptunul spre mișcarea directă, iar sectorul său staționar începe pe 11 iunie și durează pană la finele lunii. Neptunul staționar crează o atmosferă de înaltă sensibilitate și reactivitate, când pot inunda amintirile, exista tulburări de somn, iar în afaceri aduce confuzie, inexactitate, întârzieri, incertitudini și haos. Poziția este favorabilă celor care activează în sfera artei, muzicii și actoriei.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog

Vezi și: Astrologul Sergiu Iordachi: „Dorința de vindecare trebuie să fie mai mare decât dorința de a sta în boală”