Când te simți copleșită de emoții neplăcute nu trebuie să te dai bătută. Fie că te presează părinții sau simți că ești rătăcită prin viață, de fapt, aceste stări pot indica faptul că ești pe calea cea dreaptă, iar aceste sentimente inconfortabile indică evoluția ta ca persoană.

Iată cinci sentimente pe care le trăiești, dar care indică, de fapt, o evoluție:

1. Simți că îți retrăiești problemele din copilărie

Certurile tale actuale cu părinții îți amintesc de atunci când erai mică și neajutorată în fața lor? Chiar dacă pare că ai „aceleași probleme” că și atunci, faptul că ai devenit conștientă de dinamică toxică te poate ajută enorm să o schimbi. Așadar, a realiza că încă te confrunți cu anumite lucruri este primul pas pentru a le adresa și pentru a găsi o soluție. Niciodată nu este prea târziu!

2. Simți că ești pierdută prin viață

De la un timp, simți că te-ai rătăcit și nu știi încontro ar trebui să te îndrepți. Pare că ești singură care se află în această situație, în timp ce toți prietenii tăi au vieți stabile și traiectorii sigure. Sau, poate, ei nu se întreabă dacă fac cu adevărat ceea ce le place. Când simți că nu ai nicio direcție, este un moment perfect pentru a alege una nouă. Poate că era timpul, oricum, să faci o schimbare spre evoluția ta. În plus, faptul că te simți pierdută poate indică și că ai renunțat, în sfârșit, la ceea ce societatea se aștepta de la tine, iar acum ești în căutarea sinelui tău autentic.

3. Simți că tu ești singură persoană responsabilă atât pentru fericirea, cât și pentru tristețea ta

Acest sentiment poate fi extrem de înfricoșător la început. Cum adică tu ești singură care poate controla felul în care te simți?! Asta nu înseamnă că ai pe umeri o povara uriașă? Ei, bine, privește partea pozitivă: dacă tu ești responsabilă, înseamnă că poți face pași în direcția favorabilă ție oricând. Această responsabilitate nu este o povară, ci o binecuvântare!

4. Realizezi cât de lung este drumul pe care îl ai de parcurs

Printre marea de sentimente inconfortabile care indică evoluția se numără și acesta. În momentul în care îți dai seama că mai ai foarte mult de lucrat cu tine, ai senzația că te așteaptă o călătorie grea. Mai mult, uneori chiar te întrebi de ce trebuie să treci prin asta. Totuși, dacă realizezi cât de mult poți să evoluezi, înseamnă că ești pregătită să mergi înainte și să devii cea mai bună versiune a ta. Ai ochii deschiși și știi care sunt, în mare, pașii pe care trebuie să ii parcurgi. Rămâi deschisă!

5. Știi lucruri pe care nu voiai să le știi, iar gândurile te bombardează constant

Evoluția te surprinde în fiecare zi, iar uneori poți avea chiar și senzația că ai înnebunit complet! Gândurile intruzive apar când te aștepți mai puțin: noaptea, dis-de-dimineață, la birou sau în timp ce ești la un date cu cineva nou. Deși pare că aceste gânduri sunt negative, ele pot reprezenta vocea ta interioară, care începe să te avertizeze că anumite situații nu îți mai sunt prielnice. Poate fi vorba de anumite relații, de un job toxic sau de situații care nu îți mai sunt benefice. Onorează această voce, căci ea te va purta în direcția cea bună!

Altă dată când simțiți că sunteți copleșiți de gânduri sau stări negative, luați o pauză și analizați bine ce simțiți. Orice problemă are o ieșire din situație.

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com