De multe ori limbajul corpului ar putea spune și transmite mai mult decât cuvintele. Fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă câteva limbaje ale corpului, acestea fiind esențiale mai ales atunci când ai contact zilnic cu mai multe persoane. Îți spunem despre câteva dintre ele.

Încrucișarea picioarelor sau a brațelor

Este firesc ca o mulțime de oameni să își încrucișeze brațele și picioarele atunci când stau. Cu toate acestea, dacă vorbiți cu cineva, acest lucru vă poate face să arătați defensiv. Ar putea trimite un mesaj că nu sunteți deschis la interacțiunea cu o altă persoană sau la auzul a ceea ce au de spus sau că vă simțiți inconfortabil în prezența lor. Dacă vă păstrați brațele și picioarele neîncrucișate și mâinile vizibile, veți părea mai de încredere.

Atingerea propriului corp

Fie că acesta este un obicei pe care îl aveți în orice moment, sau doar ceva ce faceți în situații stresante pentru a vă liniști, ar trebui să încercați să nu vă mai agitați. Dacă vă răsuciți părul, vă atingeți inelele, vă atingeți degetele și picioarele sau vă verificați în permanență ceasul în timpul unei conversații sau al unei întâlniri importante, s-ar putea să arătați că v-ați plictisi și ați prefera să fiți în altă parte.

 Vă roadeți unghiile

Un alt obicei care arată celorlalți că ești nervos este roaderea unghiilor. S-ar putea să vă ajute să ameliorați stresul, dar va oferi și sentimentul de neîncredere în fața altor persoane. În afară de asta, poate distrage atenția persoanei cu care vorbiți și poate chiar să o găsească respingătoare. În cele din urmă, vă va afecta starea unghiilor. Și din moment ce oamenii te judecă după aspectul tău, ai putea lăsa o impresie proastă.

Nu este suficient sau prea mult contact vizual

Evitarea contactului vizual poate arăta că vă lipsește încrederea sau că nu vă place de cineva și s-ar putea să păreați chiar de neîncredere. Pe de altă parte, privirea intensă chiar în ochii celeilalte persoane poate părea agresivă și îi poate face să se simtă inconfortabil. În schimb, mergi după o serie de priviri lungi.

 Dând ochii peste cap

Rotirea ochilor este un semn evident al lipsei de respect. Poate fi relativ inofensiv și un act de comunicare non-verbală cu unul dintre prietenii tăi pentru a arăta că ești plictisit sau enervat. Cu toate acestea, dacă este ceva ce colegul tău, șeful tău a spus și tu reacționezi astfel, expresia feței tale poate părea descurajantă și ofensatoare pentru ei.

Sursa: devizat.org

Distribuie articolul: