Dacă nu ai bani și timp, dar vrei să-ți mai alinți corpul, atunci o poți face chiar tu acasă. Tot de ce ai nevoie vezi în textul de mai jos:

Scrub de zahăr

Tot de ce ai nevoie: miere, zahăr și ulei vegetal. Se amestecă mierea, untul și zahărul fin într-un pahar. Asigură-te că consistența rămâne groasă și zahărul nu plutește în ulei – se poate adăuga mai mult zahăr dacă este necesar. Acest exfoliant este bun pentru buze și decolteu. Adică doar pentru pielea sensibilă. Reține că mierea este un alergen puternic. Dacă nu ai folosit niciodată un exfoliant pe bază de miere, încearcă-l mai întâi pe o zonă mică a pielii și așteaptă reacția. 

Foto: extranews.ro

Scrub de cafea

Ai nevoie de cafea și ulei de măsline. Dacă ai preparat cafeaua dimineața, nu te grăbi să arunci zațul rămas. Acesta trebuie uscat puțin și amestecat cu câteva linguri de ulei de măsline. Cofeina stimulează metabolismul, îmbunătățește circulația sângelui și exfoliază perfect particulele moarte ale pielii. La rândul său, uleiul de măsline hrănește și hidratează profund pielea.

Scrub cu sare

Doar sare și miere. Se amestecă 200g de sare de mare grunjoasă și câteva linguri de miere. Masează în mișcări circulare pe piele și lasă-l să acționeze câteva minute. Acest exfoliant este deosebit de bun pentru zonele „cu probleme” – coapse, fese și brațe. Cristalele mari de sare stimulează circulația sângelui, ajută la gestionarea celulitei și calmează pielea.

Scrub de orez

Ai nevoie de orez, apă și iaurt. Clătește și usucă bine orezul alb. După ce orezul este complet uscat, mărunțește-l într-un blender sau filtru de cafea până la o stare fină. Amestecă pudra de orez cu apă sau iaurt natural (prima opțiune este mai potrivită pentru tenul gras, a doua pentru tenul uscat) și aplică exfolierea pe pielea bine aburită.

Sursa: bazaar.ru 

Distribuie articolul: