Centrul de Informații GENDERDOC-M a lansat pe 3 iunie campania socială „Sunt Ok”, care, tradițional deja, precede Festivalul Comunității LGBT din Moldova „Moldova Pride”. Campania din acest an este o continuare a campaniei intersecționale, inițiate în 2019, „Sunt Ok”, orientată spre toate categoriile sociale și identitățile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova. 

În cadrul campaniei care în acest an are sloganul „Sunt aproape, dar nu mă cunoști” vor fi lansate câteva filmulețe în care vor fi citite mai multe mesaje: „Toate sunt scrisori scrise de persoane LGBT din Moldova, rămase sau plecate, către oamenii dragi, cărora nu au putut să li se deschidă. Prin aceste videouri ne-am propus să le dăm o voce, lor și tuturor celor care continuă să trăiască în tăcere”, este mesajul transmis de Gender DOC.

În primul video, lansat în această dimineață, apare actrița Victoria Roșca citind scrisoarea unei fiice către tatăl său:

„Tată, cândva mă tot întrebai cu compasiune de ce plâng. Tu mă priveai și trăiai lacrimile mele. Deși, nu știai de ce ele curg. Eu o iubeam… Sincer și necondiționat ca un copil. Și tu ai simțit la fel, într-un îndepărtat septembrie când ai întâlnit-o la cursul de oenologie pe mama. Eu am început să te înțeleg puțin mai târziu, pe la 26, când am ținut-o de mână pentru prima dată. Doar în acel moment toate fricile și anxietățile mele strânse ani la rând au primit un răspuns. Mi-a pătruns în inimă și nu simțeam nicio vină, doar euforie. Aș vrea să-ți povestesc totul… Sunt bucățică din tine, dar știu că îți pasă prea mult ce îți spun alții. (…) Steoreotipurile tale mă ucid…”

Află continuarea scrisorii în video de mai jos:

Luna mândriei LGBT este sărbătorită în fiecare an în luna iunie pentru a comemora revolta de la Stonewall din 1969. În 2016, președintele american Barack Obama a semnat un act prin care luna iunie este declarată în mod oficial „Luna mândriei LGBT”. Scopul lunii comemorative este de a recunoaște impactul pe care persoanele LGBT l-au avut și îl au asupra istoriei pe plan local, național și internațional.


*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Facebook, Wikipedia.