Ionuț și Matei Darie adună emoțiile frumoase cu Celebook. Le-am făcut poze în ziua în care i-am surprins cu o fotocarte ce aduna între coperţile sale un curcubeu de emoţii trăit de familia Darie. Pentru ei fotografia înseamnă „a opri momentul”, iată de ce fiecare poză trebuie să redea cât mai viu trăirile. Nadia, Ionuţ şi Matei s-au lăsat fotografiaţi cu bucurie, iar băieţii nu au ezitat să ne demonstreze prin îmbrăţişări cât de mult o iubesc pe mami. Nadia e o femeie fericită, ne-am spus atunci, are doi copii minunați...

Până mai cresc un pic băieții ca să ne ofere un interviu, am stat la sfat cu mami, despre maternitate, copii, hobbyuri și fericire, toate reflectate în poze adunate cu grijă de Celebook.

1dx_7015

Ce vede astăzi Nadia Darie când priveşte dimineaţa în oglindă?

Văd o femeie împlinită. Am o familie sănătoasă și fericită, un soț care mă iubește, am o casă caldă și a noastră, un job pe care îl fac cu multă dăruire, iar băieții mei mă fac să zâmbesc nonstop – ce poate fi mai plăcut?!

Nadia Darie

Citeam într-un interviu că ţi-ai dorit de mică să fii mamă a 2 băieţi. De ce băieţi şi nu fete?

Eu am fost mereu numită „băiatul tatei”, asta pentru că tata visa mult să aibă un băiat și, precum spune el, „a rămas doar cu „Nădejdea”. Ei bine, poate și sunt de fire uneori mai băiețoasă, așa că eu mă vedeam crescând băieți. Este, de fapt, foarte greu, asta pentru că trebuie să îi educi așa cum ți-ar plăcea ție să fie un bărbat. Am o plăcere enormă din asta, trebuie să recunosc, mai cu seamă că ei, fiind bărbați, o adoră pe mama la acest moment!

Diferenţa dintre ei e de trei ani, Ionuţ este „badea”. Obişnuieşte să îi povestească celui mic istorioare şi amintiri din viaţa sa, să îi arate poze?

nadia darieAcum e la momentul când spune că îl iubește, dar că îl va iubi și mai mult după ce va mai crește un pic și nu îi va strica șinele de tren sau încurca la joacă. Îi arată cu degetul „Nu, nu, nu” când Matei greșește ceva, astfel încât ăsta mic, la doar un an, îl imită deja. Când vede poze face comparații și întreabă cât avea el și cât are Matei acum, mă refer la vârstă.

Cum şi prin ce te alintă băieţii tăi?

Matei mă poate alinta doar lăsându-mă să dorm nițel mai mult, sau mai bine. La moment o face rar, dar bine! (râde). Pe când Ionuț este un dulce – el deja îmi spune că mă iubeşte și că sunt frumoasă și drăguță de zece ori pe zi.

Cum obişnuiţi să petreceţi timpul liber în familie? Ce hobbyuri comune aveţi?

Ne plimbăm împreună, construim diverse chestii (șine de trenuri – asta fiind pasiunea lui Ionuț, construcții din lego, etc.). Cel mai tare nouă ne place să călătorim, iar în 2015 am adunat multe peripeții, fiind deja cu doi copii – deci avem amintiri frumoase. Privim comedii și păpăm popcorn cu mare poftă!

Vă delectaţi deseori pe facebook prietenii cu poze comune, de la plimbări sau din vacanţe. Băieţilor le place să facă poze? Purtaţi mereu în geantă un aparat foto?

Tehnologiile deja ne oferă suficienți pixeli și pe telefon, deși avem în călătorii de obicei și camera. Băieților le place să pozeze în special împreună cu noi, pentru că atunci noi ne maimuțărim și suntem de-o minte cu ei practic. Chiar am încercat recent experiența unei ședințe foto în care Ionuț era alături de o fetiță și trebuie să recunosc că am fost nevoită să promit marea și sarea și tot posac și nemulțumit era – el vroia să pozeze cu mami!

Celebook – Celebrează viața, păstrează amintirile!

P