Informațiile despre COVID-19 sunt mereu în topurile afișelor. Am ajuns să fim atât de sătui de criza provocată de noul coronavirus, încât mulți dintre noi lăsăm garda jos fără să ne dăm seama. Iată șase moduri prin care ne expunem riscului, potrivit andreearaicu.ro.

Pentru cei mai mulți dintre noi, măsurile de protejare împotriva noului coronavirus fac deja parte din rutină zilnică. Dar oameni suntem cu toții, iar uneori le mai încălcăm, notează Fast Company.

Un articol publicat de revista științifică The Lancet scoate în evidență capcanele comportamentale care ne pun în pericol și ne arată cum să le evităm.

Normalizarea

Odată ce te-ai obișnuit cu ideea unei boli mortale, ai tendința să lași garda jos. Trebuie să-ți reamintești că noul coronavirus este un inamic perfid și necruțător și să rămâi vigilentaă

Jena

Chiar dacă purtarea măștii începe să ți se pară inutilă sau ai senzația că ești caraghioasă cu ea pe față, poart-o! Supraviețuirea ta e mai importantă decât temerile tale de ridicol și decât părerile celorlalți.

Ignorarea altor riscuri

Când toată viața s-a dat peste cap și tot ce citești și auzi are legătură cu COVID-19, poți avea tendința de a ignora celelalte riscuri. De exemplu, să nu mai pui centura de siguranță în mașină. Viața e complexă și plină de riscuri, n-o complica și mai mult.

Lipsa de confirmare

Nu există un mod rapid de a afla dacă măștile, mănușile și dezinfectanții te apară sau nu de infecția cu COVID-19. Până la apariția primelor simptome trec câteva zile, așa că nimic din ce faci acum nu-ți oferă garanția că funcționează 100%. Tot ce poți să faci este să-ți păstrezi rutina, să rămâi vigilentaăși să ignori fluviul de informații care se abate asupra ta. Dacă vrei, poți să te ghidezi după următoarea mantră: „Mă mențin în siguranță pe mine și îi protejez pe cei la care țin”

Rezistența la schimbare

Schimbarea e dificilă pentru oameni, mai ales când implică prejudecăți. Spune-ți că această este o oportunitate de a privi din nou multe lucruri, inclusiv modul în care te conectezi cu ceilalți.

Continui să te judeci

Indiferent de ceea ce se întâmplă, în sufletul tău nu încetezi să-ți analizezi deciziile. De exemplu, o întrebare precum „De ce m-am despărțit de iubitul meu chiar cu o săptămâna înainte de carantină?” arată că nu-ți găsești liniștea și că ai vrea ca unele lucruri să se fi petrecut altfel. Adu-ți aminte că șovăielile sunt inevitabile acum și fixează-ți gândurile asupra altor lucruri.

În concluzie, să rămânem în siguranță reprezintă doar o parte a luptei pentru supraviețuire. Cercetătorii speră că sfaturile despre păstrarea vigilenței și respectarea măsurilor de protecție să ne ajute să trecem cu bine peste criză provocată de COVID-19.

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: