Încrederea de sine și feminitatea sunt două dintre cele mai importante aspecte în definirea personalității unei femei. Despre acestea va vorbi Sanda Diviricean în cadrul celui de-al III-lea eveniment marca Women Adventure.

Despre cum să Renaști Femeia din tine vei afla mai multe la a treia ediție a celui mai motivant eveniment din țară: „Women’s Day in Chișinău”, organizat de Women Adventure. De această dată, întâlnirea cu unele dintre cele mai curajoase și ambițioase femei din lume, va avea loc pe 29 aprilie, la BERD’S DESIGN HOTEL.
Pentru mai multe detalii, accesează linkul: events.travelpoint.md sau pagina de Facebook a evenimentului.
sanda diviriceanSanda Diviricean le la vorbi participantelor despre ce anume o face pe femeie să fie Femeie, cum să-și recapete încrederea în propriile forțe, cum să înceapă să zâmbească din nou și să se autoaprecieze la justa sa valoare, punând astfel bazele unui „Început feminin”. Psihoterapeutul vede în evenimente de acest gen un real sprijin pentru a face față presiunii psihice și emoționale.
„Obișnuiesc să particip la evenimente pentru femei și cred că nu întâmplător există acest interes și din partea participantelor și din partea vorbitorilor. Trăim timpuri destul de complicate, nu reușim să facem față presiunii psihice și emoționale. De multe ori simțim că oricât am vrea, nu ne descurcăm singuri. Și atunci seminarele, trainingurile de dezvoltare personală, evenimentele tematice apar ca niște soluții. Aici găsim răspunsuri la întrebări, ne împărtășim experiența de viață, venim cu bagajul nostru de cunoștințe, care uneori devine foarte util și pentru ceilalți”, a declarat pentru EA.md Sanda.
Fără să-și fi propus, sau, din contra, rugată de mai multe femei, Sanda Diviricean a devenit mentora lor pentru o anumită perioadă. Iată ce crede psihoterapeutul despre mentorat și ce i-a oferit ei această experiență:
„Să ai un mentor bun, cred că este un mare noroc. Oamenii caută să se raporteze la cineva care are deja un sistem de valori, o experiență care l-a făcut să-și construiască un anumit mod de a fi și de a gândi, de a acționa. Și dacă ai un asemenea om lângă tine, drumul prin viață devine mai ușor. E ca și cum ai porni în munți pentru prima data, singur sau cu un ghid. Cred că e destul de simțitoare diferența”, declară Sanda Diviricean.
Foto: Arhivă personală/Colaj PentruEA

Foto: Arhivă personală/Colaj PentruEA

Pe lângă exemple și traininguri, există și posibilitatea de a te automotiva prin lecturi și lucrul cu propria persoană. Rugată să ne povestească despre ultimele lecturi care au marcat-o, co-fondatoarea Centrului „Lila” ne-a spus:

„În diferite etape ale vieții noi avem diferite necesități, iar cărțile, ca niște prieteni buni, vin atunci când avem nevoie de ele și anume acelea care ne pot satisface necesitățile din acele perioade. Pe mine m-au marcat multe cărți, dar ca să rămânem în temă, aș aminti de cartea „Femeia care aleargă cu lupii”, de Clarissa Pinkola Estes, despre arhetipul feminin. O carte care ne arată foarte clar că în fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înțeleaptă, creativă, pasionată înzestrată cu instincte puternice.”
Pentru mai multe detalii, accesează linkul: events.travelpoint.md sau pagina de Facebook a evenimentului.