Această salată ușoară și răcoritoare este ideală pentru zilele în care doreşti o schimbare a meniului. Mazărea dulce, ridichile crocante, sparanghelul şi brânza de capră sunt principalele atuuri ale unui preparat plin de vitamine şi minerale care îţi dau energie şi susţine slăbirea la început de primăvară.

Trei dintre ingredientele acestei salate nu numai că îţi dau energie sau te protejează de afecţiuni grave, ci te şi ajută să scapi de kilogramele în plus. Este vorba despre mazăre, brânză de capră, sparanghel şi ridichi.

Bogată în proteine, mazărea previne şi poate ţine sub control mai multe boli. Doar o ceaşcă de mazăre conţine 44% din vitamina K, care ajută la asimilare calciului. Totodată, mazărea este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei. Mazărea favorizează şi scăderea în greutate datorită proteinelor, fibrelor pe care le conţine. Mai mult, niacinul din mazăre contribuie la reducerea producţiei de trigliceride şi a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută. Rezultatatul este un nivel de colesterol mai mic.

Ridichile roşii, de primăvară, reprezintă o excelentă sursă de substanţe nutritive. În plus, sunt recomandate în curele de slăbire, pentru că sunt sărace în calorii şi reduce pofta de mâncare exagerată. Fibrele din compoziţia sa prelungesc senzaţia de saţietate. În plus, ridichile sunt sursă de vitamină C, cu rol antioxidant, şi vitamina B9, necesară reînnoirii celulare.

Pe de altă parte, brânza de capră este bogată în vitamina B12, este recomandată persoanelor care nu se pot concentra sau au stări de anxietate. Având un conţinut mic de grăsimi, poate fi consumată şi la dietă sau dacă suferi de afecţiuni renale şi ale colecistului sau ateroscleroză.

La cele de mai sus, poţi să adaugi sparanghel, care este scăzut în grăsimi şi calorii, dar conţine fibre, ceea ce îl face o alegere optimă când vrei să slăbeşti. Deoarece organismul digeră lent fibrele, te face să uiţi de senzaţia de foame pentru mai mult timp, cu ajutorul sparanghelului.

Ingrediente pentru două porţii

  • o legătură sparaghel
  • 3 ridichi
  • 100 g mazăre verde fiartă
  • 100 g mix de salată verde
  • 1 dovlecel
  • 50 g brânză de capră
  • 40 g alune de pădure
  • 50 g unt
  • 40 g ulei de floarea-soarelui
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare.

Tai capetele dovlecelului și-l tai fâșii subțiri. Încingi uleiul în tigaie, pui fâșiile de dovlecel, le sărezi, după gust, și le rumenești două-trei minute pe fiecare parte. Îl scoți și pui în loc untul.

Speli sparanghelul și rupi de la fiecare tijă partea lemnoasă. Tot ce trebuie să faci este să îndoi fiecare tijă și ea se va rupe acolo unde este fragedă. Pui în tigaie sparanghelul, îl condimentezi cu sare și-l lași până se rumenește ușor.

Amesteci sparanghelul cu dovlecelul, adaugi mazărea, salata verde, ridichile feliate și omogenizezi. Pui deasupra brânza sfărâmată, presari alunele și torni uleiul de măsline.

Distribuie articolul: