Vasile Gonciar este unul dintre cei mai cunoscuți și talentați olari de la noi din țară. Familia acestuia trece printr-o dramă greu de imaginat. Fiul lor de doar 13 ani suferă de cancer.

Tânărul se plângea că îi curge un ochi. Simptomele erau asemeni unei răceli, dar adevărul a fost prea dur. Medicii din Odessa au depistat o tumoare pe un globul ocular  iar pentru a preveni formarea metastazelor, ochiul i-a fost extirpat.

După intervenție situația s-a înrăutățit, iar tumoare s-a extins în tot corpul. Vasilică este acum imobilizat la pat, dar nu se dă bătut. Medicii au spus că sunt șanse ca tânărul să se pună pe picioare. Pentru tratament este nevoie de 100 de mii de euro, suma este peste puterile familiei.

Pentru ajutarea acestui tânăr talentat se organizează un concert caritabil la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici”. În susținerea familie Goncear vor urca pe scenă: Formația Catharsis, Iurie Sadovnic, Nelly Ciobanu, Nicu Tărnă, Adrian Ursu, Tharmis, Nona Marian, Lenuța Gheorghiță, Igor Rusu, Ansamblul Plăieșii, Silvia Goncear.

Concertul va avea loc pe 4 decembrei, ora 18:00. Toți bani pe bilete vor merge în ajutorul lui Vasilică Goncear.