A murit actorul Ronald Pickup, cunoscut pentru rolurile din „The Crown” și „The Best Exotic Marigold Hotel”. Ronald Pickup era unul dintre cei mai respectați actori britanici și a încetat din viață la vârsta de 80 de ani, conform The Guardian.

Agentul său a transmis că bărbatul „a murit luniştit ieri, după o lungă boală, înconjurat de soţia sa şi familie. Ne va lipsi mult”.
Pickup a jucat rolul arhiepiscopului de Canterbury în sezonul din 2016 al serialului „The Crown” şi Neville Chamberlain în „Darkest Hour” (2017). Dar a devenit celebru la nivel internaţional după ce a apărut în 2011 în „The Best Exotic Marigold Hotel” şi în continuarea din 2015, conform Adevărul.

Actorul a avut o carieră extinsă și pe scenă, la TV și la radio înainte de a atinge succesu pe marele ecran. Pickup a lucrat la National Theatre, pe atunci condus de Laurence Olivier, cu roluri extrem de apreciate în „Three Sisters” și „Long Day’s Journey into the Night”.

Pickup a mărturisit în 2012 că rolul său favorit a fost să-l interpreteze pe scriitorul George Orwell în filmul de televiziune „Crystal Spirit: Orwell On Jura”, care spune o poveste despre el când a scris celebrul roman „1984”. În 2020 Ronald Pickup jucase în filmul horror „End of Term” alături de Peter Davison. În 2012, Pickup a mărturisit ce l-a determinat să își practice meseria chiar și la 80 de ani.