Recunoaște chiar ea, prietenele și apropiații au fost cei care au determinat-o să se perfecționeze și să ia o altă treaptă, în domeniul machiajului. Acum își bucură clientele nu doar cu make-up-uri originale, dar și cu imaginea completă – numai bună de o petrecere privată sau un eveniment public. Cunoaște povestea Olgăi Popov și vezi ce sfaturi oferă make-up artista femeilor, după machiaj.

Desenul – baza pentru machiaj

„Pasiunea pentru make-up se trage, probabil, din darul de a desena, însă vine și din complimentele multe pe care le-am primit la adresa machiajelor pe care mie mi le făceam. M-au încurajat prietenele foarte mult și, experimentând pe ele inițial, ulterior am încercat cu încredere și cliente care au venit din cercul amicilor sau rudelor. Mi-am extins baza de clienți, dar și experiența care mă recomandă și cu care mă pot mândri ulterior”, recunoaște pentru EA.md Olga Popov.

Experimentele dau roade

„Greșeli în machiaj nu știu dacă făceam la început, însă curiozitatea de a cunoaște, de a ști cum obținem un anume efect în machiaj, un anumit contrast de culori, un tip de machiaj mai deosebit, m-a motivat mereu să încerc mai multe și mai multe. În cercam pe mine și, atunci când fac clientelor, le întreb mereu dacă îmi permit asta. Observam detalii care îmi plăceau, însă nu întotdeauna îmi reușea. Un ghid sau îndrumător a fost absolut necesar, iar cursurile nu se opresc doar la bază, ele continuă mereu. Cert este că rezultatele sunt cele care de fapt te recomandă, iar inspirația e cea pe care nu trebuie să o oprești niciodată – ea va da mereu roade”, mai spune tânăra make-up artistă.

Regulile sunt pentru a fi încălcate

„Machiajul, fiind o artă, cere libertate. De fapt eu încalc toate regulile, „pe-un cap” cum s-ar mai spune. Nu toate culorile sau combinațiile stau bine oricui și nu tot ceea ce-i în vogă va fi potrivit pentru o față/o fată care își dorește acest machiaj. Adaptez, dacă vreți așa, după specificul persoanei și personalității pe care o machiez. Îndrăznesc să experimentez, chiar dacă e cu risc și cu fluturi în stomac, însă improvizația mereu m-a convins că e bine și că se merită”, ne mai spune Olga.

Inspirată de natură

„Ador naturalețea și probabil am nimerit în această industrie în cel mai potrivit moment. Eu întotdeauna compar o față machiată cu un peisaj din natură, iar gama coloristică nu va pleca departe de natural. Chiar dacă, spre exemplu, este în vogă neonul, culorile neon, voi încerca să le aduc cât mai aproape de natural. Fața machiată trebuie să fie naturală, nu parcă ruptă din cosmos”, ne spune machioza.

Sfaturi de îngrijire, după machiaj

„După machiaj, orice față are nevoie de hidratare – acesta este cuvântul cheie. Cremă hidratantă, apă micelară, mască hidratantă, etc. Somnul este unul dintre factorii care ne hidratează cel mai bine. Pielea feței poate fi intoxicată nu doar de la exterior (machiaj, praf) dar și din interior, de la ce mâncăm sau de la faptul că nu dormim, fumăm, ne stresăm. Straturile de celule moarte nu reflectă lumina, astfel fața va arăta pământie. Deci un somn bun și odihnitor va fi hidratrea perfectă. La fel vizitele cu regularitate la un cosmetolog o să vă asigure pe viitor un ten luminos și um machiaj mereu foarte reușit”, ne recomandă make-up artista.

„Vreau să mă bucur de rezultate”

„Îmi doresc desigur să cresc în acest domeniu, să tot experimentez și să nu mă satur să-mi admir clientele frumoase care ies mulțumite de la mine. Bineînțeles că-mi surâde ideea unui studio al meu, însă le iau încet pe toate și vreau să nu-mi fac planuri mari, dar să mă bucur din plin de ceea ce deja reușesc să realizez, de rezultate”, ne-a mai declarat Olga Popov.

Olga Popov, make-up artistă