Chiar dacă timpul de afară se mai joacă cu noi, primăvara și-a intrat oficial în drepturi, iar acest lucru înseamnă că femeile deja sunt cu gândul la cum să jongleze cu garderoba în noul sezon. Înțelegând actualitatea subiectului am decis să o invităm pe Rusanda Cebotari la un Live Instagram ca să discutăm despre trendurile atât de îndrăgite în ultima perioadă și să înțelegem dacă vor fi sau nu acestea actuale în perioada ce urmează. Nu mai lungim vorba, derulează mai jos și vezi ce recomandări are stilista. 

Pielea eco

Știm cât de mult ai îndrăgit look-urile în care vedeta este reprezentată de pielea eco. Sugestia stilistei însă este ca în sezonul ce urmează aceasta să fie purtată doar pe contraste! De ce, află mai jos.

„Look-urile în întregime din piele, atât de actuale în perioada anterioară nu vor mai fi la fel de actuale și în 2021. Renunțăm la look-ul din matrix și imaginea femeii ce poartă ochelari negri, trenciuri din piele neagră până la glezne, pantaloni, cămăși sau topuri din piele. Dacă totuși ții prea mult la acest tip de ținute, recomandarea mea este ca, de această dată, pielea eco pentru care optezi să fie e de culoare pastelată, în diferite nuanțe. De asemenea, nu vei da greș dacă voi purta pielea eco pe contraste”, sugerează Rusanda.

Stilul sport

Ne-am obișnuit în ultimii ani cu stilul sport atât de mult încât nu prea mai suntem sigure când sau dacă va dispărea acest trend în timpul ce urmează. Recomandarea stilistei este  să nu mai investim în acest tip de haine, dar să atragem atenția la stilul clasic.

„În viziunea mea, primăvara/vara 2021, va fi ultimul val de stil sport. Pentru că, chiar dacă, în general, acest stil va mai fi purtat, la nivel de modă înaltă acest trend dispare. Stilul sport și street style (hoodie supradimensionate, blugii, simplitatea) au fost de câțiva ani cumva un răspuns la moda prea sofisticată, acum însă, stilul sport va fi înlocuit cu stilul clasic. 

Brandurile precum Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent propagandează ideea de eleganță în fiecare zi, respectiv acesta este următorul val pentru care ne pregătim.

Dacă doriți să procurați un costum sport pe care nu-l aveți încă, recomandarea mea este să evitați și să dați preferință unui costum elegant. Dacă îl aveți în garderobă, continuați să-l purtați, pentru că momentan nu este încă un anti-trend, dar peste un an va scădea cu certitudine din popularitate”, spune Rusanda Cebotari.

Ghetele în combinație cu rochii, costume la fel vor pierde treptat din popularitate. Deja sunt alte modele de încălțări mult mai actuale și elegante pe care le preferă fashionistele în locul ghetelor ordinare.

Umerii supradimensionați

Se întâmplă, de multe ori, să optăm pentru anumite tendințe fără a le cunoaște povestea. Bunăoară, unul dintre cele mai vizibile și îndrăgite tendințe ale verii trecute au fost umerii supradimensionați. Stilista Rusanda Cebotari ne-a povestit despre istoria acestui trend și dacă mai rămâne sau nu actual în cele ce urmează.

„Fiecare trend are o corelație cu mediul înconjurător. În anii 80, femeile, după o perioadă îndelungată de când au început lupta pentru drepturile egale, au început să ocupe locuri în posturi destul de înalte, iar umerii supradimensionați au venit odată cu dorința de amplifica puterea feminină. Pe atunci se mai punea accent pe talie, respectiv prin hainele pe care le purtau se transmitea un mesaj dublu: eu sunt la fel de puternică precum este un bărbat, dar și de feminitate. Pe lângă acest aspect, tot în anii 80′ a apărut fenomenul de fitness alături de care a apărut și conceptul de bodybuilding. Pe atunci nu era în vogă silueta clepsidră, ci silueta feminină atletică – silueta de triunghi inversat, cu umerii mari, coapse înguste.

Trebuie să menționez că tricourile cu umerașe se potrivesc fetelor silueta tip pară, în care coapsele sunt evident foarte greoaie în comparație cu partea de sus, dar și fetelor care au umerii foarte înguști.

Momentan, la nivel de modă ne așteptăm să revină blugii cu talia joasă, respectiv umerii supradimensionați treptat vor dispărea. Dar în acest caz există încă multe subtilități și excepții pentru că în fashion sunt foarte puține lucruri considerate TABU. Chiar și blugii skinny- mulți stiliști propagandează ideea că aceștia nu ar mai fi deloc actuali, dar aceștia sunt necesari pentru anumite tipuri de siluete”, zice stilista.

Accesorii supradimensionate și multistratificate

„În general, momentan ne ciocnim de trendul „too much” în tot. Totuși, depinde și de ocazia cu care optăm pentru un anumit tip de accesorii sau ținute exagerate. Dacă avem un job creativ, sau dacă ne planificăm o ieșire cu prietenii în oraș astfel de abordări rămân a fi foarte potrivite. Dacă plecăm într-un mediu mai conservativ o astfel de abordare va arăta nepotrivit. Trebuie să fim foarte atenți cu trendurile, pentru că acestea trebuie integrate atent și organic”, spune Rusanda.

Dacă nu mânui bine un trend, aș recomanda să-l eviți. Trendul trebuie simțit.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să afli mai multe detalii despre subiectul mai sus abordat, dar și despre piesele de rezistență din garderoba unei femei, în live-ul de mai jos. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Revista EA.md (@revistaea)

Sursa foto & video: Instagram