O rețetă simplă de aperitiv pentru masa festivă: rulada din carne tocată care se prepară ușor. Poate fi făcută și de către începători. 

Ingrediente:

  • 2 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • 8 felii bacon
  • 500 g pulpe de pui tocate
  • 500 g ficăţei pui fierţi
  • 100 g pesmet
  • 1 legătură ceapă verde tocată
  • 3 căţei de usturoi
  • boia de ardei iute, opţional
  • verdeaţă
  • sare, piper

Preparare:

Dai ficăţeii prin maşina de tocat şi îi amesteci cu carnea, cu ouăle crude, pesmetul, ceapa, usturoiul pisat, sare, piper, după gust şi, opţional, cu boia de ardei iute.

Omogenizezi şi pui jumătate din compoziţie într-o tavă de chec tapetată. Nivelezi, aşezi ouăle fierte şi decojite, adaugi restul compoziţiei o îmbraci în felii de bacon.

Dai tava la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră. Serveşti rulada cu garnitura preferată şi presărată cu verdeaţă.

SURSA

Vezi și: Salata orientală pe care să o prepari în Postul Paștelui