Pe Rodica Olişevschi muzica o definește cel mai bine, iar dovadă sunt piesele compuse și coverurile făcute de ea. Deși a îndrăgit muzica de mic copil s-a gândit să transforme acest vis în realitate, mult mai târziu.

„Cred că prima dată când m-am gândit mai serios sa îmi urmez visul de a transforma muzica în ceva mai mult decât un hobby era în 2014, atunci când am lansat prima piesă – „Without you’’. Procesul de compunere mi-a trezit un sentiment foarte plăcut, o emoție aparte care m-a făcut să mă simt importantă cumva „in a good way”, menționează interpreta pentru EA.md.

Până acum, Rodica Olișevschi a participat la mai multe concursuri de talente muzicale, atât la noi cât și peste Prut. În 2014 a participat la Eurovision Moldova cu melodia proaspăt scoasă „Without you”,  iar în 2016 a evoluat la „Vocea Romaniei”, fiind în echipa lui Tudor Chirilă. În 2017 s-a înscris pentru a doua oară în competiția națională Eurovision 2017 Moldova.

„De fapt, nu îmi place neapărat participarea la concursuri, pentru că deseori la finalul acestora rămâi cumva nesatisfăcut. În orice caz, la mine e așa. Mereu știu că nu am dat tot ce am avut mai bun și îmi zic că nu voi mai participa”, spune Rodica.

Dar iată că trece o perioadă și o vedem pe tânăra interpretă cum încearcă să își perfecționeze prestațiile, aplicând din nou la diverse competiții muzicale.

„Îmi doresc ca fiecare prestație ulterioară să fie mai bună decât precedenta. Iată de curând mi-am propus să particip la un nou concurs, cu părere de rău nu vă pot spune despre ce e vorba, dar a rămas puțin timp până veți afla. Pot spune doar că acel concurs m-a ambiționat cel mai mult de până acum”.

Cum abordezi, de regulă, eșecurile și ce înveți din ele?
„În urma eșecurilor sunt foarte retrasă, stau mai mult prin casă, trec greu de ele pentru că rămân dezamăgită de mine. Și am avut atâtea eșecuri că am compus 4 piese pe această tema. Doar două din piese sunt lansate și odată ce le compun, ele mă vindecă și mă încurajează să nu mă dau bătută”

Care sunt interpreții tăi preferați?
„Când eram mică obișnuiam să completez „anchete” pe care le aveau multe fetițe de vârsta mea, cu tot felul de întrebări. Și, la această întrebare răspunsul era mereu cel mai lung, cu numeroase trupe și interpreți. Ascult foarte multă muzică. Îmi place să ascult compozițiile lui James Morrison, Paramore, Dua Lipa, Sting, Sia, Kings of Leon, Frank Sinatra și mulți, mulți alții. ”

„My happy ending” de Avril Lavigne,„She will be loved” de Maroon 5 și „La tine-as vrea sa vin” de Bere Gratis, au fost primele cover-uri cântate la chitară în fața unui public de către Rodica, care acum își amintește cu drag de ele.

Mai nou, am aflat ce face Rodica Olișevschi în timpul liber. Am înțeles de la ea că îi place să îngrijească propria colecție de suculente.

Pe final de discuții, interpreta mulțumește tutor celor cărora le place muzica ei, precum și celor ce-o încurajează să cânte. În curând speră să ne alinte cu piese noi și mashup-uri interesante.

Autor: Anastasia Florea, stagiară

Vezi și: După „Zolotoi Golos Rosii”, Anastasia Barbă a ridicat trofeul ”VIVA ALLEGRIA” 2018, în România. Ce talentată e moldoveanca! (Foto)

Distribuie articolul: