Anastasia Barbă are 12 ani, este din Chișinău și e pasionată de muzică, pasiune care vine din fragedă copilărie. Adolescenta a obținut trofee importante la concursurile muzicale din țară și din afară. 

Recent, Anastasia a participat la un festival național de muzică pentru copii în România unde a cucerit cu vocea sa și s-a ales cu marele premiu. Festivalul ”VIVA ALLEGRIA” 2018, desfășurat la Piatra Neamț i-a adus Anastasiei Barbă marele trofeu la categoria sa de vârstă.


Adolescenta zice că festivalul a fost foarte frumos ș a trăit o experiență și emoții unice. Momentul în care a aflat că este câștigătore a fost unul extrem de emoționant pentru ea. Chiar dacă știe că are o voce bună, Anastasia a rămas surprinsă că a ridicat trofeul: „Nu m-am așteptat să iau premiul mare, pentru că toți participanții erau puternici și aveau un nivel înalt de pregătire”.

Acum, după ce a câștigat Marele Premiu, tânăra interpretă este foarte fericită, a căpătat mai multă încredere în sine și este sigură că merge pe calea cea dreaptă.

Acesta nu este primul concurs la care Anastasia participă și se alege cu premii. Chiar la începutul acestui an, președintele țării noastre i-a înmânat Diploma de Onoare, Anastasia fiind laureat al premiului I al Festivalului-Concurs Internațional de Interpretare Vocală „Vocea de Aur a Rusiei”, (Золотой Голос России), ediția a XIII-a, care s-a desfășurat în toamna anului 2017, la Moscova.

Printre interpreții săi preferați se numără Lara Fabian, Whitney Houston ,Ella Fitzgerald. Pe final, am aflat de la Anastasia care sunt apirațiile de viitor în domeniul dat.
„Îmi doresc să particip la proiecte televizate și la concursuri mari precum „Novaia Volna” , „Slaveanski bazar”, „Golos Deti”.

Autor: Anastasia Florea, stagiară

Sursa video: Youtube.com