În istoria modei există piese vestimentare care şochează, rămân în memoria colectivă ca ceva extraordinar sau extravagant, mai ales dacă este vorba de rochii de mireasă purtate de celebrităţi. De la rochia de mireasă mov purtată de Dita Von Teese la nunta cu Marilyn Manson în 2005, trecând prin cele regale purtate de Kate Middleton şi Meghan Markle şi terminând cu voalul personalizat purtat de Hailey Bieber în 2019.

Iată câteva rochii, care au plăcut foarte mult publicului sau poate chiar au șocat. 

Dita Von Teese, 2005

Nunta artistei Dita Von Teese cu solistul Marilyn Monroe este de departe cea mai controversată, cu tematica burlesque. Rochia de mireasă a fost creată de Viviene Westwood din mătase violet exrem de voluminoasă şi teatrală. Dita a purtat o rochie din tafta de mătase violet regal şi o pălărie în trei colţuri realizată de Stephen Jones. Pantofii au fost semnaţi Christian Louboutin, iar casa de modă Moschino a realizat o întreagă garderobă a miresei pentru restul week-endului. Pozele au apărut în Vogue, martie 2006 sub titul Mireasa a purtat mov.

Kate Middleton, 2011

Despre rochia ducesei de Cambridge, Kate Middleton putem spune doar că va rămâne un etalon al rochiilor regale, clasică şi extrem de elegantă. Rochia a fost realizată, binenţeles, la comandă de Sarah Burton, directorul casei de modă Alexander McQueen şi se spune că ar fi costat aproape o jumătate de milion de dolari.

Kate Moss, 2011

Celebrul Model Kate Moss a ales să poarte o rochie de mireasă atipică vremii, cu inserţii aurii, uşor transparentă, acum foarte la modă. Realizată la comandă de designerul John Galliano care a folosit materiale uşoare precum chiffonul popular în anii 1930. Inspirată de perioada anilor 20-30 a ales să poarte un voal tip Julieta perfect asortat.

Keira Knightley, 2013

Actriţa se pare că s-a îndrăgostit de rochia din tul a casei de modă Chanel pe care a ales să o poarte la atât la cununia cu James Righton în 2013 cât şi la un eveniment pe covorul roşu puţin mai târziu. Rochia seamănă cu modelele balerinelor, lungimea este tea-leight iar partea de sus este din tul fronsat pe bust şi dantelă.

Amal Clooney, 2014

La nunta avocatei Amal Clooney cu George Clooney, aceasta a schimbat mai multe ţinute. Se pare că salopeta albă în care a fost surprinsă în această imagine a purtat-o în cadrul ceremoniei religioase.

Olivia Palermo, 2014

Rochia de mireasă a celebrului model Olivia Palermo a fost sursă de speculaţii cu privire la designer luni întregi, fiind prea modernă şi inetită. În final s-a aflat că semnătura îi aparţinea Carolinei Herrera.

Angelina Jolie, 2014

Atât rochia cât şi voalul purtate de Angelina Jolie cu Brad Pitt au avut desene făcute de copiii ei. Cât de intim şi original! Rochia superbă din satin alb a fost lucrată în atelierul Versace chiar de designerul Donatella Versace. A purtat pantofi din satin alb semnaţi de acelaşi designer iar machiajul a fost unul cât se poate de natural.

Cei doi au declarat că a fost o nuntă în care s-au relaxat şi s-au distrat împreună cu copiii şi restul familiei.

Nicky Hilton, 2015

Rochia de mireasă purtată de sora celebrei Paris Hilton, Nicky Hilton a şocat prin modelul stil Grace Kelly, cu gâtul înalt şi în întregime din dantelă. Rochia a fost creată de casa de modă Valentino.

Meghan Markle, 2018

Rochia de mireasă purtată de Meghan Markle a stârnit cele mai multe discuţii contradictorii. Ea a ales să colaboreze cu un designer britanic, Clare Waight Keller designer la casa de modă Givenchy. Se vehiculează că preţul este asemănător cu cel am rochiei purtată de cumnata ei, Kate Middleton, aproximativ 400.000 de dolari. Rochia a fost în totalitate albă, deşi aceasta mai fusese o dată căsătorită şi se zvonea că nu va purta alb.

Designul este unul simplu, fără aplicaţii sau dantelă, iar materialul folosit este mătasea naturală. Mânecile sunt trei sferturi,  decolteul stil bărcuţă, cel mai important detaliu fiind trena fustei.

Hailey Bieber, 2019

Mireasa a schimbat 3 ţinute, însă rochia considerată ca fiind principală a fost schiţată şi cusută special pentru ea de designerul Virgil Albloh al casei de modă Off-White.

Cu detalii superbe din dantelă şi broderie cusută manual, în regim bespoke. Mânecile lungi au echilibrat umerii goi şi spatele la fel de gol, punând în valoare decolteul şi silueta modelului de 22 de ani.

Mi-a plăcut voalul tip catedrală, pe care designerul a adăugat o notă cât se poate de personală a miresei – au fost brodate cuvintele Până când moartea ne va despăr

 

Sursa:Verdict.ro