Veronica Andreev şi Valerii Moisei, doi tineri originari din R. Moldova, care acum sunt soț și soție, gestionează o afacere de succes în Italia și creează cele mai deosebite rochii de seară și de mireasă pentru fashionistele italiene. Cei doi și-au povestit istoria de succes în cadrul emisiunii „TeleMagazin” de la Canal 2. 

Valerii a plecat din satul Nimoreni, raionul Ialoveni, cu 13 ani în urmă, iar soția lui a plecat cu șase ani în urmă din raionul Ștefan-Vodă, satul Răscăieți.

Cei doi s-au cunoscut în Moldova și s-au reîntors împreună în Italia, acolo unde au deschis un atelier cu haine.

Veronica a recunoscut că de mică este pasionată de coaserea hainelor: „Deja din clasa a 2-a sau 3-a experimentam pe hainele mamei. Deschideam garderoba ei și alegeam hainele a căror culori mă atrăgeau cel mai mult, și fără a cere permisiune, le stricam. Cu timpul ea a văzut talentul meu, a decis să mă ducă la o școală de arte din Ștefan Vodă, mai exact la designul vestimentar, iar acolo mi-am dezvoltat puțin această pasiune”.

Tânăra a mai recunoscut că drept inspirație și motivație pentru ea a fost și mătușa ei, care deține un brand autohton de vestimentație pentru copiii din R. Moldova.

„Am parcurs un drum foarte lung. Eu am venit aici cu familia și am început studiile, iar după am obținut diploma de licență ca inginer pe apeducte. Odată ce am finisat școala am mers să lucrez pe această specialitate și mai lucram ceva adăugător”, a spus Valerii.

Ceea ce i-a legat pe cei doi, conform celor spuse de Valerii, a fost spiritul antreprenorial.

În februarie 2018 au deschis atelierul și au recunoscut că își făceau griji foarte mari că nu vor reuși să gestioneze această mică afacere, au pornit la acest drum cu ochii închiși și s-au aventurat în „marea” piață de modă a Italiei.

Inițial au deschis un mic atelier de reparare a hainelor: „Atât de fricoși eram că am zis hai să începem cu reparația hainelor pentru că eram siguri că asta știu să fac bine”, a spus Veronica.

„Atunci când a venit pandemia am schimbat proiectul total, la 360 de grade, de la reparația hainelor am trecut la coaserea hainelor pentru mirese și rochii pentru ocazii”, a spus Valerii.

Cei doi se axează mai mult pe haine de ocazii și rochii de mireasă și mai realizează modele individuale și exclusive pentru fiecare doamnă în parte.

La momentul de față, în mini „casa de modă” a moldovenilor activează patru angajați, ei plănuiesc să mărească acest „vis” și să ajungă mai departe decât au făcut-o până acum.

Cuplul a recunoscut că nu plănuiește să revină acasă, unica motivație care i-ar atrage pe meleagurile Moldovei ar fi un proiect de succes.