Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, Ducele de Edinbourgh, aniversează astăzi 73 de ani de la ziua nunții. Pe pagina oficială a cuplului regal a fost publicată o nouă fotografie.

Imaginea a fost distribuită pentru a marca cea de-a 73-a aniversare a nunții. În fotografie Maiestățile sale privesc o felicitare aniversară creată de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, alături de alte felicitări primite cu această ocazie. Fotografia a fost realizată la începutul acestei săptămâni în Oak Room, Castelul Windsor.

Regina Elisabeta și-a cunoscut viitorul soț, pe Prințul Philip, pe când avea 13 ani, la nunta nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent. A fost dragoste la prima vedere, cei doi comunicând mulți ani la rând prin scriscori. La 20 de ani, în 1946, Elisabeta și Philip s-au logodit în secret – familia regală era împotriva unei căsnicii la o vârstă mult prea fragedă. Un an mai târziu, Regele George VI, tatăl Elisabetei, în sfârșit, i-a binecuvântat pe tineri și le-a permis să se căsătorească, iar Philip a renunțat la cetățenia greacă și a primit titlul Lieutenant Philip Mountbatten. Zvonurile au pătruns și în presă, astfel cei doi au confirmat logodna pe 9 iulie 1947.

Foto: Instagram/Hellomagazine.com