Orice femeie își dorește ca, în fiecare zi, tenul să-i fie sănătos și radiant. Dar nici un lucru nu se întâmplă de la sine, iată de ce pentru un ten sănătos fără semne de îmbătrânire trebuie să respecți un ritual de îngrijire.

Nu putem opri îmbătrânirea pielii, însă putem să acordăm o atenție mult mai mare pielii noastre cu ajutorul câtorva trucuri. Fie că ești pasionată de îngrijirea pielii sau nu, trebuie să îți dai seama că pielea noastră este extrem de mult afectată de factorii externi, printre care poluare, praf, dar și alimentația nesănătoasă și stres.

Potrivit Elle.ro, aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i respecți pentru o piele cu un aspect mai tânăr:

Folosește întotdeauna cremă cu factor de protecție

Nu mai este un secret faptul că fiecare dintre noi trebuie să folosească în fiecare zi o cremă cu factor de protecție solară. Este extrem de important să o folosești deoarece prin acest fel poți diminua imperfecțiunile pielii, dar și să încetinești procesul de îmbătrânire. Dermatologii recomandă să folosești o cremă cu factor de protecție 50 pe ten, dar și pe restul pielii. 

Hidratează-te

Hidratarea este un alt pas foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere dacă vrei să ai mai multă grijă de pielea ta. Chiar dacă nu conștientizezi acest lucru, însă acest truc destul de simplu te ajută să previi formarea ridurilor și a linilor fine. În cazul în care nu ești obișnuită să bei apă, ai putea să adaugi un fruct pentru mai multă savoare.

Include retinolul în rutina ta

Retinolul este un derivat al vitaminei A și este unul dintre ingredientele care are beneficii extrem de mari asupra pielii tale. Fie că ai auzit până acum de beneficiile acestui ingredient sau nu, află că retinolul poate ajuta la reducerea linilor fine și a ridurilor, dar și stimulează producția de colagen. Dermatologii recomandă să folosești în primă fază retinolul o dată pe săptămână, iar ulterior de mai multe ori.

Curăță-ți și hidratează-ți pielea în mod corespunzător

Demachierea face parte dintre pașii esențiali care te ajută să ai o piele cât sănătoasă. Din acest motiv, ar trebui să folosești produse de curățare și o cremă hidratantă specifice tipului tău de ten. De asemenea, ar trebui să îți formezi o rutină pe care să o respecți, astfel încât pielea ta să fie mult mai hidratată și să aibă vitalitatea și luminozitatea de care are nevoie.  

SURSA: Elle.ro