Crema de noapte are numeroase proprietăți, iar dacă până acum nu o foloseai, este momentul să o incluzi în rutina ta de îngrijire. Iată cele mai importante motive:

1. Crema de noapte oferă hidratare părților uscate din fața ta

Sigur ai zone mai uscate ale pielii și pentru acestea este bine să folosești mereu o cremă hidratantă. Folosind un astfel de produs noaptea, te asiguri că dai timp pielii tale pentru a se regenera.

2. Îți calmează pielea

Dacă folosești seara și geluri de curațare (este indicat după procesul de demachiere), tenul tău va fi puțin iritat, așadar o cremă hidratantă îl va ajuta, iar tu te vei simți mai bine.

3. Asigură o textură netedă și fină

Dacă îți dorești ca tenul tău să aibă mereu o textură plăcută, trebuie să ai grijă de el atât dimineața cât și seara. Pentru rezultate optime, alege o cremă potrivit tipului tău de ten.

4. Crește nivelul de colagen

În funcție de tipul cremei pe care o alegi, aceasta ar putea ajuta și la reglarea nivelului de colagen, pielea ta păstrându-și astfel elasticitatea.

5. Oferă o mai bună circulație a sângelui

Am stabilit deja că este un lucru important să aplici o cremă de noapte, însă un alt aspect, la fel de important este modul în care aplici crema. Folosind mișcări circulare sau de tapotare, ajuți la o mai bună circulație a sângelui, așadar pielea ta va arăta mai bine.

6. Reduce ridurile

Dacă vei folosi preventiv cremă de noapte, sunt mai multe șanse să previi apariția ridurilor. În plus, prin aplicarea cremei oferi un masaj pielii care o va ajuta să își mențină elasticitatea.

Cum să alegi o cremă de noapte?

Alegerea tipului potrivit de cremă pentru pielea ta este crucială. Avem câteva sfaturi care te pot ajuta să faci alegerea potrivită:

Când alegi o cremă de noapte, asigură-te că nu are o textură prea groasă. O cremă de noapte prea groasă îți sufocă porii, iar pielii tale îi este dificil să respire. Ori de câte ori alegi o cremă de noapte, asigură-te că este hipoalergenică și că nu conține parfum.

De ce să alegi o cremă de noapte?

V-am spus deja cele mai importante beneficii ale acestui produs. Se spune că pielea absoarbe ingredientele active mai bine pe timpul nopții decât o face ziua. Mai mult, puterea regenerativă a celulelor este mai mare atunci când dormi.

Ce ingrediente importante conține o cremă de noapte?

Este important să știi care sunt ingredientele care fac o cremă de noapte să îți ajute pielea. Aceste ingrediente sunt:

Vitamina C, vitamina A, vitamina E, ulei de măsline, ulei de jojoba, ulei de trandafir, ulei de piersică, unt de shea, Aloe vera, miere, retinol, componente anti-aging, pepide, AHA, aminoacizi, colagen, cupru, antioxidanți.

Sursa: Elle.ro

Vezi și: Actrița Bella Thorne are un truc genial de simplu pentru a-și ascunde acneea de pe față