Dacă aveți poftă de experimente și vă gândiți ce altceva să mai gătiți din bucata rămasă de dovleac, atunci vă recomandăm să gătiți un risotto după rețeta faimosului bucătar Gordon Ramsay. Baftă!

Ingrediente:

  • 50 g şuncă tip bacon sau pancetta tăiată cubuleţe
  • 650 ml supă de pui
  • 2 cepe tip şalotă tăiate cubuleţe
  • 500 g miez de dovleac (tăiat cubulete de 1 cm)
  • 120 g unt
  • 1 cană orez cu bob rotund şi mediu (200 g)
  • 120 ml vin alb sec
  • 2 linguri brânză mascarpone
  • 30 g parmezan proaspăt ras
  • sare şi piper după gust
  • o legătură pătrunjel (opţional)

Mod de preparare

Încălzeşte o tigaie neaderentă şi, atunci când este fierbinte, prăjeşte pancetta până când este rumenită şi crocantă. Scurge-o de ulei şi las-o deoparte. Încălzeşte supa de pui într-o cratiţă mică.

Într-o cratiţă mare, prăjeşte ceapa şi dovleacul în unt, timp de aproximativ 5 minute. Adaugă apoi orezul amestecând bine pentru ca toate boabele să se ungă de ulei, amestecă deci cam 2-3 minute pe foc, apoi dă focul mai mic. Toarnă vinul şi mai găteşte compoziţia până se absoarbe lichidul.

Acum toarnă un sfert din supa de pui şi amestecă bine. Când lichidul a fost absorbit, adaugă iar din supă şi amestecă. Continuă astfel prepararea pe foc, adăugând treptat toată supa de pui şi amestecând, până când boabele de orez sunt fragede şi risotto-ul este cremos. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 15 minute.

Cu aproximativ 2 minute înainte de terminarea gătitului, adaugă şi amestecă pancetta, brânza mascarpone şi jumătate din cantitatea de parmezan.

Pune sare şi piper după gust, adaugă (opţional) puţin pătrunjel tocat şi gata, acum poţi opri focul aragazului. Risotto se serveşte imediat, presărând în farfurii şi parmezanul rămas.

Sursa: CSID.ro

Distribuie articolul: