Corina Muntean gătește de prin adolescență, iar mai recent, această pasiune se materializează în deserturi clasice, pentru care ea vrea să aducă o notă mai specială. La Mai Dulce 2017, Corina a adus mai multe tipuri de deserturi miniaturale. Cu cititorii EA.md a împărțit rețeta cupcake-urilor cu cremă de mentă.

Pentru Blat: Se pregătesc ingredientele uscate și lichide separat, la început se bat ușor 3 ouă cu  120 gr. de zahăr, după adăugăm 70 ml ulei, 100 gr. Iaurt natural, vanilie.

Pentru ingredientele uscate se pregătesc 150 gr de făină, 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu și praf de copt aceiași cantitate, 60 gr. cacao și un vârf de sare.

chec 1

Toate ingredientele se încorporează împreună, la sfârșit adăugăm 70-100 gr de cafea fierbinte. Compoziția o turnam în hârtiuțe pentru brioșe. Se coc la t- 180 ° C, 20-25 min.

Pentru cremă: În cazul rețetei mele am pregătit o compoziție din cream chees și mascarpone, cu adaos de extract de mentă și colorant alimentar verde, dând o culoare intensă și aromată.
chec 11
„Desertul e unul special prin combinația clasică dintre ciocolată și mentă, servită cu înghețată de vanilie. În plus e foarte răcoritor pe timp de vară!”, ne asigură patisera Corina Muntean.
chec 22