Carnea de pui este de nelipsit din meniul săptămânal al celor mai multe familii. Dacă ai intrat în pană de idei și nu știi cum să mai gătești puiul, îți prezentăm o rețetă delicioasă, care te va ajuta să ieși din rutină.

 

Ingrediente

4 pulpe de pui, tăiate pe jumătate
zeama unei lămâi și o altă lămâie tăiată în 8 bucăți mari
200 g de broccoli fiert la abur
4 căței de usturoi, tocați felii dubțiri
o bucățică de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare, dat prin răzătoare
3 linguri cu sos de soia
1 lingură cu miere
1 lingură cu semințe de susan
1 linguriță cu ulei de susan

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius
Pune puiul și bucățile de lămâie într-o tavă pentru friptură, asezonează cu sare și piper și lasă la cuptor timp de 30 de minute, până când puiul începe să se rumenească.
După 25 de minute, fierbe puțină apă într-o tigaie, adaugă floretele de broccoli, acoperă și lasă la abur timp de trei minute, până când devine verde intens și este puțin moale, apoi scurge.
Pune floretele de broccoli în tavă pe lângă pui, presară usturoiul pe carne, apoi stropește cu zeama de lămâie, sosul de soia și mierea. Presară semințele de susan.
Pune la cuptor și lasă încă 15 minute, până când carnea este bine făcută și rumenită iar sosul din tavă este lipicios.
Presară semințe de susan și servește cu orez.

 

Distribuie articolul: