Rețetă estivală. În sezonul estival, pregătește o supă delicioasă de țelină cu praz. O vei mânca cu poftă și cu multă plăcere. 

Această cremă de țelină și praz este o rețetă ușor de preparat și perfectă de savurat, de fapt, în orice perioada a anului. Este netedă și cremoasă, cu o aromă delicioasă care se completează perfect cu o mare varietate de acompaniamente. În plus, este o opțiune sănătoasă pentru o masă confortabilă într-o zi rece de iarnă sau de savurat ca un fel de mâncare ușor vara. Descoperă cum să prepari acasă o cremă delicioasă de țelină și praz. O rețeta ușoară și sănătoasă, perfectă pentru orice ocazie.

Pentru a face această supă veți avea nevoie de bulion de legume, va lăsăm rețeta în continuare.

Reteta cremă de țelină cu praz

Timp de preparare: 15 minute minute
Timp de gătire: 30 minute minute
Timp total: 45 minute minute
Porții: 4
Calorii: 250 kcal

 

Ingrediente
2 linguri 30 ml ulei de măsline
2 praz mare, curățat și tocat mărunt
1 ceapă medie tocată măunt
3 tulpini de țelină tocate
3 căni 710 ml bulion de legume
2 cești 480 ml lapte
Sare și piper după gust.

Mod de pregătire, pas cu pas
Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați prazul, ceapa și țelina și gătiți până când legumele sunt moi, aproximativ 5-7 minute. Adăugați bulionul și aduceți amestecul la fiert. Reduceți focul și lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt foarte fragede. Se adaugă laptele și se mai fierbe câteva minute, până când supa este fierbinte.
Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru a amesteca supa până când este omogenă și cremoasă. Puteți face acest lucru în mai multe loturi dacă este necesar.

Dacă supa este prea groasă mai puteți adăuga puțin bulion sau lapte până ajunge la consistența dorită. Condimentăm supa cu sare și piper după gust.
Se serveste fierbinte, ornat cu un strop de smantana proaspata daca se doreste.

SFATURI PENTRU ACEASTĂ REȚETĂ DE ȚELINĂ CU CREMĂ DE PRAZ
Puteți adăuga un cartof curățat și tăiat cubulețe pentru o consistență mai groasă. Gătiți cartofii împreună cu celelalte legume până se înmoaie. Poți adăuga și morcovi curățați șsi tocați pentru o crema de telină, praz și morcovi.
Puteți adăuga unul sau doi căței de usturoi tocați împreună cu legumele pentru a spori aroma. Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui laptele cu lapte de migdale sau lapte de cocos.

O altă modalitate de a îngroșa această cremă este adăugarea unei lingure de amidon de porumb sau făină de grâu.

 

Pentru o nota de prospetime, puteti adauga deasupra frunze de coriandru sau patrunjel tocat chiar inainte de servire. De asemenea, puteți adăuga brânză rasă deasupra înainte de servire.
Pentru o aromă de afumat, puteți adăuga un vârf de boia dulce în amestecul de legume în timp ce se gătește. Daca ti-a ramas, pastreaza crema de telina si praz intr-un recipient ermetic la frigider pana la 3-4 zile.
De asemenea, puteți îngheța crema în porții individuale în pungi pentru congelator. Pentru a dezgheța, pur și simplu lăsați punga la frigider pentru câteva ore și apoi încălziți crema la foc mic într-o cratiță până se încinge.