Dacă îți plac aceste bomboane, atunci vestea cea bună este că le poți prepara cu ușurință acasă. Gustul, textura, culoarea și îmbinarea aromelor sunt cu totul desăvârșite, iar combinația dintre nucă de cocos și lapte este absolut fermecătoare. Aceste delicii constituie unul din cele mai populare cadouri sau atenții.

Ingrediente:

  • 200 ml de lapte condensat
  • 150 g de nucă de cocos (se pot folosi fulgii de cocos)
  • migdale/alune/bobiÈ›e de strugure/stafide

Preparare:

Puneți nuca de cocos într-un castron încăpător, păstrând circa 50 de grame pentru decor. Adăugați laptele condensat  preîncălzit și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă.

Introduceți vasul în frigider și lăsați pasta să stea la rece 2-3 ore. În acest timp, compoziția se va închega și va deveni mai ușor modelabilă.

Luați câte o bucățică de pastă și modelați-le între palme, sub forma unor sfere medii. Le puteți lăsa simple, sau puteți adăuga în centru câte o migdală, o alună, o bobiță de strugure, o stafidă sau alte fructe.

(Pont: pentru a modela mai ușor, înmuiați degetele cu puțină apă.)

După ce formați fiecare biluță de Raffaello, dați-o prin nucă de cocos măcinată, acoperind-o pe toată suprafața. Păstrați-le în frigider, pe un platou (pentru oaspeți), sau într-o caserolă de plastic cu capac. Scoateți doar câte serviți, pentru a nu se înmuia.

Distribuie articolul: