„Marry Me Chicken” a devenit viral pe social media, datorită numelui, dar și pentru că se face rapid și este delicios.

Rețeta de pui la tigaie este simplă, se prepară în 30 de minute și are o cremozitate extraordinară.

Se spune că este atât de bună încât dacă o faci pentru partenerul tău, te poți aștepta la o cerere în căsătorie.

Ingrediente pentru rețeta de pui la tigaie:

  • 2 bucăți mari de piept de pui, dezosate și fără piele, tăiate ca pentru șnițele, sau 4 pulpe de pui (cu os sau dezosate, după preferințe – cele cu os se vor găti mai greu)
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper negru măcinat
  • 6 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 250 ml de supă de pui
  • 250 ml de smântână
  • 50 grame de brânză parmezan rasă
  • 1 linguriță de fulgi de chili
  • ¼ linguriță de oregano
  • ¼ linguriță de cimbru
  • ⅓ cană de roșii uscate tocate mărunt
  • 1 lingură de frunze de busuioc proaspăt

Asezonează puiul cu sare și piper, apoi trece-l prin făină și scutură excesul.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și topește untul la foc mediu. Învață tigaia pentru a o acoperi uniform cu ulei și unt.

Rumezește puiul (nu tot odată, astfel încât să aibă loc în tigaie) timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când devine auriu și este bine gătit. Transferă puiul pe o farfurie, acoperă-l și lasă-l deoparte.

Sotează usturoiul timp de un minut sau până când este parfumat. Adaugă supa de pui și fă un sos din toate aromele care se află în tigaie.

La foc mic, adaugă în tigaie smântâna (cât mai grasă) și parmezanul. Lasa sosul să fiarbă câteva minute, apoi condimentează cu fulgi de chili, cimbru și oregano. Adaugă sare și piper după gust și roșiile uscate, apoi pune puiul înapoi în sos și lasă totul să fiarbă și să se îngroașe timp de câteva minute.

Ornează cu frunze de busuioc proaspăt tocate și servește puiul cald.

Poți să servești puiul cremos împreună cu o porție de paste simple. Doar le fierbi și le amesteci cu puțin unt, parmezan și usturoi. De asemenea, îl poți servi peste piure de cartofi, orez sau cu pâine crocantă. Dacă vrei să limitezi numărul de calorii, alege o salată.

Distribuie articolul: