Ciorbă de urzici este un preparat pe care trebuie neapărat să-l incluzi în alimentație, încă de la începutul primăverii. Iese sănătoasă și o poți servi și în postul Paștelui, atât timp cât nu o servești dreasă cu ou, cu ou fiert sau cu smântână alături!

Ingrediente:

  • 1 kg urzici
  • 1 ceapă
  • 1 cartof mare
  • o țelină cât pumnul
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri bulion o
  • legătură leuștean
  • 2 linguri ulei
  • sare

Ingrediente pentru servit (de frupt):

  • smântână
  • ou fiert

Preparare:

1. Curăță urzicile cu grijă și curată-le de codițe, apoi opărește-le în apă suficientă, cu un praf de sare, până ce se înmoaie.

2. Toaca ceapă și usturoiul fin și călește-le până ce devin translucide, apoi adăugă țelina rasa și cartoful tăiat cubulețe mici.

3. Adăugă 2-3 l de apă și sare, apoi lăsă ciorbă de urzici la fiert până ce poți pătrunde cartoful cu o furculiță (8-10 minute).

4. După ce legumele au fiert, adăugă urzicile opărite și bulionul, amestecă și mai lasă ciorbă de urzici 5 minute la foc mediu, înainte de a adăuga leușteanul.

5. Dacă pregătești o ciorbă de urzici de post, după adăugarea leușteanului ciorba poate fi servită.

6. Dacă preferi o ciorbă chiar mai sățioasă și nu ții post, servește-o cu ou fiert alături și o lingură de smântână la fiecare porție.

SURSA

Vezi și: Tartă cu urzici și brânză sărată – simplă și delicioasă!

Distribuie articolul: