Zmeura e delicioasă în deserturi care să-i pună în evidență aroma inconfundabilă.

Ingrediente:

  • 200 g zmeură
  • 4 linguri zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă rece
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • un pachet biscuiți digestivi
  • 2 linguri unt topit.

Mod de preparare

  • Mixezi zmeura, păstrezi câteva fructe pentru decor, apoi o treci printr-o sită, o combini cu 2 linguri de zahăr și o așezi pe foc. O ții 4-5 minute, amestecând continuu, apoi o dai deoparte.
  • Pui biscuiții într-o pungă, îi zdrobești, îi muți într-un castron, torni peste ei untul și amesteci până se combină.
  • Mixezi frișca lichidă cu zeama de lămâie și cu restul de zahăr, iar după ce s-a întărit, încorporezi, ușor, mascarpone.
  • Așezi în pahare un strat de biscuiți, un strat de cremă, unul de sos de zmeură și tot așa, până termini Ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
  • Dai la frigider cel puțin 2-3 ore înainte de a servi și decorezi cu zmeură.

Distribuie articolul: