Machiajul buzelor devine un subiect tot mai abordat în industria frumuseții. Urmărind zi de zi abateri de la forma naturală, există anumite reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când machiem zona buzelor. Despre acestea am vorbit cu Rodica Cheptine - makeup artistă profesionistă cu peste 10 ani de experiență, formator în cadrul proiectului educațional Nastelle University și manager Nastelle University Moldova. Ce ne-a mărturisit Rodica, vedeți mai jos.

13626471_10210426674051973_5572333230265419467_n„Machiajul buzelor este la fel de important ca și celalelte părți definitorii ale unui look complet, fiind unul din cele 3 componente principale de contur ale feței.

În funcție de forma naturală a buzelor, acestea se vor contura pe conturul natural, cu tendință ușoară de rotunjire. Astfel obținem un aspect delicat de volum al buzelor. Acest truc este foarte potrivit pentru toate tipurile de buze, dar cu atât mai mult pentru buzele mici sau subțiri.

În cazul buzelor mari, voluminoase, regula generală e de micșorare, din nou foarte delicată. Se va observa atent linia naturală a buzelor și se va contura pe interior la 1-2 mm diferență. Cu gloss-urile sau texturile cremoase se va lucra foarte atent, precum acestea deja au funcția de a mări vizual buzele.

Dacă este vorba de culori expresive, se va atrage o atenție sporită preciziei conturului, fiecare neregularitate fiind cu atât mai sesizabilă.

Dacă e vorba de o formă asimetrică, se va lucra pe ambele părți asimetrice (se vor ajusta ambele părți), pentru a nivela asimetria într-un mod cât mai natural”, ne-a mărturisit Rodica.

Foto: lucrări din portofoliul Rodicăi Cheptine, arhiva personală

Distribuie articolul: