Când prințul Harry și Meghan Markle la începutul anului trecut au părăsit Anglia, au contractat Palatul Buckingham ca membri nelucrători ai familiei regale. Contractul, care expiră pe 31 martie, le oferea soților privilegii regale. Cuplul a planificat să vină la Londra pentru negocieri cu regina Elisabeta pentru prelungirea tratatului, dar s-a aflat că regina a decis să-i priveze pe Harry și Megan de privilegii regale.

Aceasta înseamnă că Harry va fi eliminat dintr-o serie de funcții oficiale, inclusiv pe cea a căpitanului general al Royal Marines. În plus, lui Harry i se va interzice să poarte uniforma militară și medalii pentru serviciul în Afganistan. Cât despre Meghan, ea va trebui să renunțe la rolul de patron al Teatrului Național din Londra.

„Ducele și ducesa de Sussex au confirmat Reginei că nu se vor întoarce ca membri în funcție ai Familiei Regale. După ce a vorbit cu ducele, regina a scris o scrisoare prin care a confirmat că, după ce s-a retras de la muncă în familia regală, este imposibil să se îndeplinească în continuare îndatoririle unui membru al familiei regale. Astfel, titlurile militare onorifice și patronajul regal aparținând Ducelui și Ducesei de Sussex vor fi returnate Majestății Sale și apoi distribuite între membrii muncitori ai familiei regale. Toți membrii familiei regale sunt întristați de decizia Ducelui și Ducesei de Sussex, dar rămân membrii foarte iubiți ai familiei”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

La rândul lor, Harry și Meghan și-au oferit sprijinul organizațiilor pe care le-au reprezentat anterior, indiferent de rolul lor oficial. Nu este încă raportat dacă organizațiile vor fi de acord să sprijine soții.