Pentru cei care consideră că perioada postului este extrem de monotonă din punct de vedere culinar, noi avem soluția. Vedeți mai jos cum se prepară cea mai deliciaosă rețetă de „Ratatouille”, a la Jamie Oliver.


Ingrediente:

-2 vinete

-5 linguri de ulei

-2 cepe roșii

-4 căței de usturoi

-2 ardei roșii sau un ardei roșu și unul galben

-1 bulb de fenicul

-3 dovlecei

-4 roșii coapte mari

-2 lingurițe ierburi de Provence

1362_mg_7604

Mod de preparare:

1.Se preîncălzește cuptorul la temperatură maximă. Se taie vinetele rondele de un cm grosime, iar cu ele se acoperă fundul unei tăvi de copt. Cu ajutorul unei pensule, se ung cu o lingură de ulei de măsline. Se coc timp de 10-12 minute, până când devin aurii-brune. Rondelele se întorc și se ung din nou cu ulei, după care se lasă la cuptor pentru 5-8 minute.

2.Se curăță și se toacă fin ceapa și usturoiul. Se scot semințele din ardei, se feliază și se taie bulbul de fenicul. Se taie și dovleceii rondele de un cm grosime.

3.Într-o tigaie mare, se pun cele trei linguri de ulei rămase. Se adaugă ceapa și se călește timp de 5 minute. Se adaugă usturoiul și se lasă pe foc alte câteva minute. Apoi, se adaugă ardeii, bulbul de fenicul și dovleceii. Se gătesc timp de 5-9 minute până când legumele încep să se înmoaie.

4.Cu ajutorul unui cuțit, se face câte o tăietură sub formă de X la baza fiecărei roșii. Se pun într-un bol, se acoperă cu apă clocotită și se lasă timp de un minut. Se decojesc, după care se taie în jumărăți. Se scot sâmburii cu ajutorul unei linguri. Se taie în bucățele și se adaugă în tigaie, alături de vinete și ierburile de Province. Se lasă la foc mic, se acoperă tigaia cu un capa și se lasă să se fiarbă timp de 20 de minute. Se asezonează după gust.

1392744417_eb1d3cef19_o

Dacă doriți ca Ratatouille-ul să fie și mai apetisant, puteți pregăti și un sos de salsa. Pentru asta, aveți nevoie de:

-o mână de frunze de busuioc

-o mână de pătrunjel

-o mână de frunze de coriandru

-o mână de frunze de mentă

-un cățel de usturoi

-o linguriță de capere

-4-5 linguri ulei de măsline

-1/2 lămâie

Pentru a prepara salsa verde, se îndepărtează tulpinile ierburilor aromatice, se curăță usturoiul și cu ajutorul unui mojar, se zdrobesc ingredientele până când au consistența unei paste. Se adaugă caperele, uleiul și zeama de lămâie, se amestecă, ajustând cantitățile pentru a obține textura pe care v-o doriți.

Poftă mare!

Foto: eatemagazie.ro