În momentele în care vrei să te răsfeți cu o mâncare gutoasă, ușor de preparat și, mai ales, nu foarte complicată, prepară macrou la grătar. Este o mâncare pentru cei care vor să guste ceva rafinat, dar care poate fi pregătit în orice bucătărie.

Ingrediente:

  • 2-3 bucăți macrou
  • usturoi
  • ulei
  • ceapă
  • 6 felii de lămâie
  • 3 frunze de dafin
  • Piper boabe și sare

Preparare:

Se iau cei doi pești și se spală foarte bine după care se curăță. Când această operațiune este gata, se ung cei doi pești cu puțin ulei iar în interior se pun câte o foaie de dafin pentru fiecare, piper boabe și puțină ceapă tăiată mărunt și călită.

Peștii se pun pe grătarul de la cuptor sau pe gril, pentru aragaz. Dacă folosiți grătarul cuptorului, este bine să înfășurați macroul într-o folie de aluminiu. Când peștii sunt aproape gata, așează-i pe un platou. Într-un bol mic, prepară puțin mujdei de usturoi.

Pisează cățeii de usturoi și amestecă-i cu puțin ulei și sare. Toarnă apoi puțină apă, până prinde consistența pe care o dorești și lăsă mujdeiul să își formeze gustul câteva minute. Toarnă mujdeiul proaspăt preparat pe întreaga suprafață a macroului.

Pune pe fiecare dintre cei doi pești câte două felii de lămâie și dă-i la cuptor pentru încă 5 minute. Acum mâncarea ta este gata să fie servită. Pentru a îi da o notă tradițional și pentru a îți delecta familia cu o mâncare deosebită, servește macroul cu mămăligă.

O rețetă de macrou la grătar eficiență și cât e poate de simplă. Nu trebuie să fii bucătar șef la un restaurant pentru a o prepara, dar să fii sigură că cei dragi vor degusta un macrou la grătar exact ca cel făcut de un profesionist.

Poftă bună!

Sursa: Divahair.ro

Vezi și: Vrei să prepari ceva deosebit diseară? Prinde reţeta inedită, dar simplă de batoane de mămăligă cu ierburi şi cu brânză!

Distribuie articolul: