Nu o singură dată, probabil, ai fost tentată să-ți compari viața ta cu cea a altora. Dar află că unica persoană asupra căreia trebuie să-ți concentrezi atenția ești chiar tu. Încetează să te compari cu alții, prin trei pași simpli.

Tu și ceilalți, toți sunteți într-o călătorie

Unul dintre cele mai simple moduri de a te opri din a te compara cu ceilalți este să te vezi pe tine și pe ceilalți ca și cum ați fi într-o călătorie. Astfel, nu mai există niciun fel corect sau greșit de a face ceva. Într-o călătorie, lucrurile care contează sunt destinația și, mai mult decât atât, experiența pe care o trăiești în drumul către acolo.

Aceasta presupune a face pas după pas, uneori sudoare și efort, și, în mod sigur, timp.

Fii în competiție cu tine însăți, nu cu alții

Dacă fiecare dintre noi se află pe propriul drum, în propria călătorie, într-un Univers abundent în care cu toții avem un dar unic de exprimat, ideea de competiție cu ceilalți devine un nonsens.

Ceea ce capătă importanță este propria noastră evoluție. Cum să devenim o versiune a noastră mai bună, cât mai autentică. Important este să ne bucurăm de fiecare reușită și de progres pe care îl facem, de călătoria în sine.

Fii recunoscătoare 

Este o artă dar și un instrument extrem de eficient să fii fericită cu ceea ce ai și ești acum în timp ce îți urmărești țelul.

Să fii recunoscătoare pentru viața pe care o ai acum este una dintre cele mai bune metode de a înceta să te compari cu ceilalți. Atunci când ești mulțumită de locul în care te afli, nu trebuie să te compari cu ceilalți. Și asta pentru că nu îți lipsește cu adevărat nimic din ceea ce iubești. Ai putea avea mai multe și asta ar fi grozav, dar nu există niciun motiv real pentru a te simți frustrată sau rău în legătură cu ceea ce ai sau situația de viață în care te afli. Aceasta este puterea recunoștinței.

La fel de important este să fii recunoscătoare pentru ceilalți, pentru experiențele, lucrurile, trăirile, ideile pe care le aduc în viața ta. Nu uita că fiecare persoană pe care o întâlnești îți este dar sau profesor.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: