Vă prezentăm o rețetă de desert din Panama. Este vorba de punch de rom de casă. Rețeta este simplă și gustoasă.

Ingrediente:
1 cutie de crema de lapte
2 căni de apă
1 cutie de lapte condensat
½ cană amidon de porumb
1 linguriță sare
½ sticlă de rom (2 căni sau după gust)
12 gălbenușuri de ou
2 scorțișoară întreagă (sau după gust)
½ linguriță nucșoară
3 lingurițe de vanilie (sau după gust)

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă smântâna groasă, laptele condensat, zahărul (opțional și după gust), sarea, nucșoara, se adauga 1/2 cană de apă, se amestecă bine și se pune la foc mic.
Cand este foarte fierbinte adăugăm gălbenușurile dizolvate în 1/4 cană de apă și amidonul de porumb dizolvat în 1/2 cană de apă, punem preparatul pe baie de apă și amestecăm până se îngroașă după bunul plac. Lăsăm la fiert 20 de minute fără a opri amestecarea.

Lăsăm să se răcească, adăugam 1/2 sticla de rom și voila.