Astăzi, vă prezentăm cum să gătiți creveții, astfel încât să fie pe măsură, fie că sunt proaspeți sau congelați. Creveții sunt aperitivul perfect pentru ocazii și sărbători speciale, cum ar fi: zilele de naștere, Crăciunul, Revelionul și alte date desemnate care fac să crească consumul acestui fructe de mare. Aveți o mulțime de moduri de a le pregăti, fie că sunt la grătar, cu usturoi, în sos!

În anumite date ale anului, în special de Crăciun, prețul creveților tinde să crească, ceea ce face ca cumpărarea de creveți congelați să fie o opțiune bună. Dar care este cel mai bun mod de a le găti dacă le cumpărați așa?

De asemenea, puteți alege aperitive făcute din diverse fructe de mare precum creveți cu usturoi, scoici la cuptor sau caracatiță la grătar cu cartofi. O altă opțiune diferită, dar foarte colorată ca starter este crema de creveți și puteți adăuga chiar și câteva scoici în stil fructe de mare.

Ingrediente pentru cum să gătești creveții. Pentru că depinde de cantitatea pe care vrei să o faci.

Creveți proaspeți sau congelați. Aveți nevoie de apă, sare și gheaţă

Cum să gătești creveții la punctul lor, astfel încât să rămână suculenți.

Pentru a găti creveții cum trebuie și pentru a le face suculenți, trebuie să vă gândiți dacă să începeți cu creveții congelați.
– În acest caz, primul lucru va fi să le dezgheți, recomand să nu le gătești congelate pentru că îți va fi greu să le lași exact.
– Pentru a le dezgheța le puteți scoate cu o seară înainte, le lăsați la frigider și vor fi grozave să le folosiți a doua zi. De asemenea, le puteți scufunda în apă rece pentru o oră sau puțin mai mult și se vor dezgheța rapid.
– În continuare și înainte de a le găti trebuie să pregătiți o cratiță cu doi-trei litri de apă și să adăugați 50 g de sare pentru fiecare litru de apă.
– Într-un alt recipient mai punem 2 sau 3 litri de apă cu aceeași cantitate de sare, dar în acest caz adăugam și cuburi de gheață. Această apă este foarte importantă ca să rămână mereu foarte rece.
– Puneți apa în cratiță la încălzit și când vedeți că începe să fiarbă, puneți creveții.
– Încercați să nu puneți prea multe de fiecare dată, pentru că trebuie să fie late.
– În jur de două minute vei vedea că creveții se ridică și încep să plutească.

Acesta este semnul că sunt gătite și gata de îndepărtat, așa că scoateți-le imediat din apa clocotită. Imediat, scufundați-le în recipientul în care ați pus cuburile de gheață și lăsați-le acolo două-trei minute pentru a rupe gătirea.


Scoate-le și pune-le pe o farfurie cu hârtie absorbantă să se usuce.