Mereu suntem în căutarea unor rețete noi și inedite. Deseori, în dorința de a găti ceva deosebit, apelăm la rețete culinare din bucătăria altor țări. Am găsit o salată inedită, din quinoa cu avocado și roșii.

Salata de quinoa cu avocado si roșii

Ingrediente:
o cană de quinoa
2 căni de apă
1 avocado copt, decojit și tocat
1 roșie mare, tăiată cubulețe
1/2 ceapă roșie, tocată
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1/4 cană coriandru proaspăt tocat
suc de 1 lămâie
Sare si piper după gust
Ulei de măsline.

Mod de preparare:
Clătiți quinoa în apă rece și strecurați-o.

Într-o cratiță mică, adăugați quinoa și apa. Se aduce la fierbere și se reduce focul la mic. Acoperiți oala și gătiți timp de 15 minute sau până când apa s-a evaporat complet. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihnească 5 minute.

Într-un castron mare, adăugați quinoa fiartă, avocado, roșia, ceapa, ardeiul gras roșu și coriandru. Amestecați bine.

Adăugați sucul de lămâie, sare și piper după gust și amestecați din nou.

Serviți salata pe farfurii individuale și adăugați deasupra un strop de ulei de măsline.