Și-a propus să facă terapie prin fotografie și crede cu prisosință că acest domeniu poate fi livrat ca operă de artă. Fotografa Elena Andronache vine cu o idee mai mult decât vindecătoare, pentru suflet și pentru a crește respectul de sine persoanelor care vor fi protagoniștii ședințelor – Ella Fine Art. Stabilită pentru studii în Olanda, fotografa își propune să facă ședințele și acasă, în Republica Moldova, dar și oriunde în lume, acolo unde vor fi persoane care își doresc fotografii Fine Art.

„Fine Art este stilul fotografic în care mă regăsesc cel mai mult😊👏🌸 ❓Ce este fotografia Fine Art?
Am primit această întrebare, foarte des, în ultimele zile, tocmai de aceea am hotărât să fac lumină și să povestesc mai multe despre asta. Aceasta terapie prin fotografie va fi o activitate în timpul careia vreau să creez o poveste în jurul oamenilor și, prin intermediul discuțiilor, atmosferei, a acestei povești vreau ca clienții mei să intre într-o stare de mindfullnes, într-o stare de bine și plină de emoții pozitive. Iar când vor vedea rezultatul final să se redescopere, să înțeleagă cât de frumoși sunt și sper că asta îi va ajuta în creșterea dragostei de sine”, declară Elena pentru EA.md.

„✅Fotografia Fine Art are ca scop exprimarea viziunii artistului ca fotograf sau cum spunea profesorul meu de fotografie, “ Fine Art-ul este exprimarea unei „povești” într-o imagine. Atunci când spunea „poveste” o spunea în rusă «сказка», adică se referea la ceva imaginar.

✅Fotografia Fine Art vine în contradicție cu fotografia de jurnalism, care are ca scop transpunerea poveștii în imagini, în cea mai reală și crudă versiune a sa. Spre deosebire de fotografia de jurnalism, fine art-ul este în totalitate regizat, povestea este o ficțiune și tot timpul va reda o istorioară uneori mai puțin/ alteori ceva mai mult deviată de la realitate”, explică fotografa Elena Andronache.

„✅ Deseori fotografia Fine Art este considerată asemănătoare cu fotografia Comercială, ceea ce este o greșeală, Fine Art-ul nu scoate în evidență un produs sau un serviciu, scopul ei este unul pur artistic.

Desigur că unele companii înlocuiesc fotografia comercială sau de produs, cu cea fine art, creând o poveste despre sau în jurul produsului său”, mai explică Elena.

🌸 Dacă au mai rămas ceva neclarități sau au apărut alte întrebări, Elena vă îndeamnă să le lăsați în comentarii sau mesaje pe pagina ei și cu drag o să vă răspundă🌸

Amintim că fotografa a lansat acest proiect în cadrul primei tabere de reabilitare pentru femeile care luptă cu cancerul, inițiată de RunPink Moldova. În urma acesteia, în 2018 a fost lansată o expoziție fotografică cu portretele femeilor care au făcut la inițiativa Elenei Andronache terapie prin fotografie.