Gabi Hadiev este fata care reușește să transmită emoții, trăiri și sentimente prin fotografie. Ea râde în hohote pe stradă, iubește apusul, analizează textura unei frunze sau a unui copac și o transmite prin fotografie. Ea își exprimă deschis orice sentiment. E fotografa care face din nimic, frumos.

„Cu un ochi eu reușesc să văd ceea ce nu văd unii din prima, cel puțin să cresc frumosul în mine și să nu putrezesc, cum o fac unii cu ambii ochi văzători”.       

Pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o încă din copilărie… Cum a început să fotografieze și ce o inspiră aflăm în interviul cu fotografa Gabi Hadiev.

„În fotografia mea încerc să capturez pentru eternitate momente unice din viață” – Gabi Hadiev

Când ai înțeles că fotografia este pentru tine? Și cum a apărut dragostea ta pentru fotografie?

Nu a fost o zi în care eu am spus că vreau să mă ocup cu fotografia. Asta a fost din copilărie, totul a început fără ca să-mi dau seama. Chiar dacă aveam un telefon cu butoane eu oricum încercăm ceva să fac. De atunci treptat, de la un telefon am trecut la multe alte camere și înțelegeam că da, asta este pentru mine. Și de ce să nu i-au în serios ceea ce îmi place să fac, să fotografiez.

Recent tu ai făcut și un curs, ce poți să ne povestești despre lecțiile la școala de fotografie? Cât de mult te-a ajutat acest curs în cariera ta?    

Cursurile la Fotomax au fost utile. Eu am făcut cursuri și la Moscova, dar acesta din Republica Moldova a fost diferit. În primul rând m-au făcut să mă simt mai liberă, pentru că eram la mine acasă și vorbeam limba română. Eu am învățat totul de una singură în fotografie și ca să fiu sigură pe cunoștințele mele, că ele sunt adevărate și funcționează, am mers la cursuri. Cursurile m-au ajutat dar nu pot să zic că zilnic folosesc acele cunoștințe, eu folosesc ceea ce am învățat singură. Cursurile la Fotomax pentru începători le recomand.

„Mai mare plăcere decât realizarea faptului că te dezvolți continuu nu există. Cele mai bune investiții sunt cele făcute pentru tine”

Care sunt criteriile cele mai importante pe care trebuie să le aibă un fotograf?

Cel mai important pentru mine este ca un fotograf să cunoască să lucreze cu oamenii și să fie amabil. Oamenii trebuie să se simtă liber lângă tine, fără acest aspect nu vei primi niciun rezultat. Și mai contează cum vezi tu fotografia, cât de captivant prinzi momentele. Dar pe primul loc este comunicarea.

La mine vin oameni și rușinoși, sunt stresați, nu știu ce să facă. Dar eu îi ajut, îi relaxez prin comunicare. Trebuie să fii deschis cu clientul tău. Și să știi să lucrezi cu ambele categorii de oameni, fotogenici dar și timizi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gabi Hadiev (@gabihadiev)

Care este problema cea mai des întâlnită cu clienții?      

Cu timpul îți rezolvi toate problemele, pentru că tu atragi oamenii cu energia pe care o ai. Singura problemă care poate fi este că clientului nu-i place editarea pozei. Odată ce vii la mine după un produs – nu îmi spune ce trebuie să fac și cum să-mi fac lucrul. Dacă m-ai ales pe mine atunci îți place ceea ce fac.

Pe rețelele sociale ai împărtășit că tu ai probleme cu ochiul stâng. Ai avut o perioadă în care nu aveai încredere în tine din această cauză. Ce te-a ajutat să înțelegi că trebuie să te iubești și să te accepți așa cum ești?

Cred că mai mult eu am acceptat singură ideea că sunt așa cum sunt. Iar susținerea oamenilor care nu mă cunosc de pe instagram a fost ca un bonus. Și o mare parte din ajutor a fost psihologul meu, atunci când am dificultăți mereu apelez la el.

„Sunt ok, eu am învățat demult să trăiesc cu asta, să accept și să le zic lucrurilor pe nume, doar că și mai des îmi pun întrebarea: ce-ar fi dacă? Dacă aș vedea cu cel stâng și ar fi ambii la fel?”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gabi Hadiev (@gabihadiev)

Cum ai descrie lumea fotografiei prin ochiul tău?           

Lumea fotografiei pentru mine este cel mai frumos domeniu. Eu iubesc fotografia. Iar lumea ei este ceea ce nu găsesc zi de zi în viața reală, dar prin obiectiv găsesc toată frumusețea vieții.

„Eu nu creez o poveste ci doar redau povestea ta prin poze” – Gabi Hadiev

Ce sau cine este inspirația ta?        

Dacă eu nu mă inspir, nimeni nu o să vină să mă inspire. Pentru că tu trezești acest sentiment în tine, fără dorința ta nimic nu se întâmplă. Deci, eu mă inspir și de la mine, dar și de la alții. Cel mai important este că eu primesc plăcere de la ceea ce fac zi de zi.

„Fotografia devine un drog și pentru clienți, mulți vin să se relaxeze, să se simtă în centrul atenției și pur și simplu să primească plăcere de la proces. Iubesc să-i văd sinceri, deschiși și mulțumiți” – Gabi Hadiev

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gabi Hadiev (@gabihadiev)

Autoare: Mihaela Iorgu, stagiară

Sursa foto: Gabi Hadiev (instagram.com/gabii.photography

Distribuie articolul: