Se știe deja că un zâmbet frumos este nu doar un rezultat al unei igiene corecte, ci și un indicator al alegerilor alimentare pe care le facem. Nu în zadar, există produse care ne afectează mai mult sănătatea dinților. Pe lângă ceai, cafea, băuturile carbogazoase și alimentele ce conțin zahăr, mai există câteva alimente care necesită la fel de multă prudență.

Sucul de fructe. Aceste băuturi nu doar că își pierd, în timp, proprietățile nutritive, ci mai conțin și foarte mult zahăr. Stomatologii susțin că fiecare consum de suc este asemeni unei băi de ciocolată pe care o faci dinților, fără ca să-ți dai seama. Acidul provocat de zahăr distruge smalțul dentar și predispune dinții să dezvolte carii dentare. Consumați sucurile cu ajutorul paiului.

Fructele uscate. Chiar dacă unele dintre ele sunt chiar recomandate pentru sănătatea dentară, fructele uscate sunt private de celuloză și acționează asupra dinților la fel ca și bomboanele de mestecat. Folosiți neapărat ața dentară după fiecare masă ce conține fructe deshidratate.

Vinul alb. Contrar așteptărilor, și vinul alb influențează la fel de mult aspectul dinților. Pentru a evita efectele nocive ale vinului alb, consumați cașcaval la aperitiv.

Sosul barbecue. Evident, afectează albul dinților, întrucât coține de asemenea mult zahăr. Culoarea dinților se va schimba vizibil dacă veți consuma fecvent acest produs. Totuși, dacă nu puteți renunța la sos, aplicați puțină vaselină pe dinți, înainte de masă. Vaselina va preveni schimbarea culorii lor.

Strugurii și portocalele. Din cauza acidului care se conține în struguri, poate fi afectată structura smalțului, care e însoțită și de schimbarea culorii dinților. După fiecare consum de struguri sau portocale, spălați-vă dinții și folosiți ața dentară.

Foto: smilestylers.net

Distribuie articolul: