Mai mulți prizonieri ruși au fost scoși la o conferință de presă pentru a vorbi despre invazia Rusiei. Unul dintre prizonieri i s-a adresat mamei sale cu un mesaj emoționant! 

Astfel, unul dintre prizonieri i s-a adresat mamei lui rugand-o să nu-i mai creadă pe liderii ruși care spun că totul este bine și că populația civilă nu suferă, potrivit hotnews.ro

„Mamă dacă vezi acest videoclip, dacă îți spun că e în regulă, să nu-i crezi. Rusia a comis deja această crimă. Eu sunt în viață, ucrainenii m-ar putea ucide, dar mă protejează. Singurul lucru din care pot muri, mamă, este din atacul avioanelor noastre”, spune unul dintre prizonieri.

Miercuri, la o conferință de presă de la Interfax-Ucraina, mai mulți prizonieri de război ruși și-au exprimat dorința de a rămâne în Ucraina, temându-se pentru viața lor dacă se vor întoarce în Rusia din captivitate.

Unul dintre prizonieri, Andrei Cebotarevski de la Divizia 2 motorizate, a declarat: „În Rusia suntem deja considerați morți. Mi s-a oferit ocazia să-mi sun părinții și mi-au spus că înmormântarea pentru mine fusese deja aranjată”.

„Dacă suntem băgați într-un schimb de prizonieri, atunci vom fi împușcați de oamenii noștri”, a spus el, negând, de asemenea, informațiile conform cărora în armata rusă din Ucraina luptă doar soldați contractuali. „Recruții sunt aici, sunt prezenți la această masă”, a spus el.

Un alt militar, Yevgeni Smirnov, a spus că „am fost șocat când mi s-a arătat în captivitate ce făcea armata rusă în Ucraina. Civilii trăiesc în adăposturi, armata rusă trage în bătrâni”, a spus el, adăugând că dacă se va întoarce în Rusia ar fi „fie închis, fie împușcat”.

Potrivit acestuia, „numărul morților în rândul armatei ruse a ajuns deja la 12.000”.

Aleksei Babikhin a spus că vrea să rămână în Ucraina „atâta timp cât regimul Putin rămâne la putere în Rusia”.

Sursa: hotnews.ro 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: