Războiul e un job? Se pare că forțele armate ruse încă încearcă să atragă voluntari pentru războiul din Ucraina cu anunțuri privind: „un job pentru bărbați adevărați” și contracte care pot aduce până la un milion de ruble „vara aceasta”, relatează hotnews.ro. 

O fotografie cu unul dintre anunțurile din autobuzele din Rusia a fost distribuită pe Twitter de Christo Grozev, unul dintre jurnaliștii specializați pe Rusia ai site-ului de investigații Bellingcat.

Grozev notează că afișul îi îndeamnă pe bărbații ruși să accepte „un job adevărat”, să vină să semneze „un contract care îți poate aduce un milion de ruble vara aceasta” și că recomandarea unor camarazi „este încurajată”.

„Armata rusă este deja o schemă ponzi MLM (n.r. Multi Level Marketing) doar că nu îți pierzi banii, ci viața”, scrie Christo Grozev.

Fotografia distribuită de Grozev vine în contextul numeroaselor informații privind problemele de personal ale forțelor armate ruse ce luptă în Ucraina, inclusiv unii dintre soldații ce deja luptă pe front plângându-se tot mai vocal de condiții.

Un oficial american din domeniul apărării a spus pentru Foreign Policy sub condiția anonimatului că forțele ruse se bazează din ce în ce mai mult pe lovituri de artilerie și rachete pentru a avansa în operațiunile din Ucraina și pe ofițeri pensionați și rezerve pentru a înlocui pierderile suferite.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul: