În vara lui 2019 soția șeicului Dubaiului, Haya, a reușit să fugă din Emirate și să intenteze proces de divorț, fiind printre primele femei care chiar a reușit să-l părăsească pe șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum. Mai mult de atât, aceasta a luat cu ea cei doi copii comuni. Povestea Latifei, însă este una tristă.

De trei ani, lumea nu știe nimic despre soarta prințesei Latifa, fiica unuia dintre cei mai influenți conducători din lume

Latifa a fugit din Dubai în februarie 2018, fiind la a doua tentativă de acest fel. Tot atunci ea a înregistrat un video în care a făcut dezvăluiri uluitoare despre anii de sechestrare și tortură, la care a fost supusă la ordinul tatălui său. Aceasta a mai dezvăluit că dacă lumea privește acea înregistrare, atunci ea, cel mai probabil, a fost prinsă de oamenii tatălui său și chiar poate să nu mai fie în viață. Într-adevăr, peste câteva luni în presă a apărut informația că Latifa a fost capturată și întoarsă părintelui său. De atunci nu se mai cunoștea nimic despre tânără, în afară de imaginile oficiale, distribuite în presă, dar în care prințesa arăta „ciudat” de calmă și în același timp stresată. Până acum.

Zilele trecute, SkyNews a publicat un material de investigație care a început încă în 2019. În video apar cadre, filmate de prințesă în camera de baie: „Filmez într-un colț în baie, deoarece aceasta este unica încăpere pe care pot să o încui. Am pus o sticlă și niște cutii la ușa din cameră, pentru ca atunci când cineva o va deschisă, acestea să producă zgomot. Va fi ca o alarmă, iar eu o să mă opresc din a vorbi”

Jurnalista spune că a menținut legătura cu Latifa, care se afla într-o vilă-închisoare, dar acum 9 luni a pierdut legătura cu ea.

„Am fost pedepsită. Nu știu ce mi se poate întâmpla și cât timp va continua sau dacă decid să mă elibereze. Dar nu sunt în siguranță acum”, mai spune Latifa în video.

De asemenea, ea a povestit ce s-a întâmplat în momentul în care a fost capturată de oamenii tatălui său, în apropiere de insula Goa. „Eram furioasă, mă zbăteam, luptam cu el (n.r. bărbatul care o ține). Apoi a venit cu o trusă și, deși strigam să n-o facă, mi-au injectat ceva. Când m-am trezit, avionul privat aterizase deja în Dubai. Una dintre polițiste îmi împletea părul în timp ce dormeam. Aveam mâinile pline de vânătăi și erau inflamate, în special mâna stângă, deoarece încă erau legate”. Latifa a mai povestit că înainte de a ajunge în vila păzită, aceasta a fost transferată în închisoarea Al Awir, unde a stat până pe 27 mai 2018, ceea ce înseamnă trei luni. Acolo nu era lăsată să doarmă dormea doar când leșina din cauza extenuării. „Baia nu avea ușă. Cred că e un alt mod de umilire”.

Tatăl ei, spune altă poveste. Acesta a relatat că Latifa a fost mințită și atrasă în astea de niște criminali care au dorit bani. Tot el a spus că „Latifa este în siguranță și este bine” și că vor să păstreze intimitatea.

Povestea Latifei a fost discutată în instanță, în procesul divorțului prințesei Haya de șeicul Dubaiului. Judecătorul l-a recunoscut pe șeic drept responsabil pentru răpirea și detenția fiicei sale, iar fosta sa soție a dezvăluit că: „Latifa este ținută împotriva voinței sale. Ea a fost închisă într-o casă, fiind păzită de afară și în interior”.

Citește și: Prima apariție a Prințesei Dubaiului după ce a fugit de la soțul său. Haya susține că a fost forțată să se căsătorească (Foto)

Prietena prințesei, cea care a ajutat-o să fugă în 2018, a primit un mesaj de la ea, abia un an mai târziu după ce a fost capturată, și nu i-a venit să creadă. Un prieten de-al prințesei vrea să atragă atenția Uniunii Europene asupra cazului, dar și vedetelor care promovează Dubaiul că la doar câțiva kilometri se află Latifa, o prizonieră a tatălui său.

În prezent, la nouă luni de la ultimul mesaj transmis de Latifa, nu se știe care este soarta acesteia.

Pentru mai multe detalii urmăriți video de mai jos.

Sursa: SkyNews