A trecut mai bine de o lună după ce Prințesa Haya a părăsit pe ascuns Emiratele Arabe. Femeia a fost surprinsă de paparazzi pe 30 iulie, atunci când și-a făcut apariția la judecătoria londoneză, pentru a da startul unuia dintre cele mai răsunătoare divorțuri din ultimii ani.

Imagine similară

Potrivit libertatea.ro, Prințesa Haya și-a făcut apariția în instanța britanică, cerând ordin de protecție susținând că a fost forțată să se căsătorească.

Citește și: Soția șeicului Dubaiului a fugit în Europa. A luat cu ea copiii și 39 de milioane de dolari (Foto)

La primul termen al procesului, prințesa a cerut pe lângă ordinul de protecţie şi custodia celor doi copii ai cuplului şi un ordin de anti-molestare pentru ea, scrie CNN.

Imagini pentru haya princess

Şeicul Mohammed nu a fost prezent la primul termen al procesului, dar a cerut prin intermediul avocaților săi să-i fie trimişi copiii înapoi în Dubai. Cererea prințesei privind ordinul de protecţie a fost făcută pe baza legii Regatului Unit care protejează o persoană care este forţată să se căsătorească cu cineva cu care nu doreşte sau poate ajuta persoanele care se află deja într-un mariaj forţat.

Imagine similară

De asemenea, Prințesa Haya a cerut protecție pentru copiii ei și un ordin de anulare a căsătorie, susținând că mariajul ei cu șeicul din Dubai a fost unul forțat, potrivit BBC. Aceasta a mai dezvăluit, potrivit woman.ru, că a fost nevoită să părăsească țara, deoarece a aflat adevărul despre tratamentul agresiv la care a fost supusă fiica șeicului, Latifa.

Imagini pentru haya princess

*Latifa a fugit din Dubai în 2018. Tot atunci ea a înregistrat un video în care a făcut dezvăluiri uluitoare despre anii de sechestrare și tortură, la care a fost supusă la ordinul tatălui său. Aceasta a mai dezvăluit că dacă lumea privește acea înregistrare, atunci ea, cel mai probabil a fost prinsă de oamenii tatălui său și chiar poate să nu mai fie în viață. Într-adevăr, peste câteva luni în presă a apărut informația că Latifa a fost capturată și întoarsă părintelui său. De atunci nu se mai cunoaște nimic despre tânără.

Imagine similară

Avocaţii Şeicului Mohammed au cerut mai multe restricţii pentru presă, însă această cerere a fost respinsă, preşedintele Diviziei pentru Familiie a tribunalului considerând că există interes public pentru a înţelege procedurile tribunalului.

Imagine similară

Prinţesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei, a fugit în luna iunie, cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani, în Marea Britanie. Ea se căsătorise cu șeicul din Dubai în anul 2004.

SURSA

Vezi și: Cine este Haya, Prințesa fugară a Dubaiului (Foto)

Distribuie articolul: