Probabil, ai auzit și tu nu o singură dată despre faptul că primul trimestru este cel mai periculos atunci când este vorba de o sarcină. Primele luni sunt critice pentru dezvoltarea bebelușului, de aceea multe femei se tem în această perioada să nu piardă sarcina sau să dezvolte anomalii. Vezi mai jos care sunt eventualele riscuri care ar putea surveni la începutul unei sarcini. 

Avort spontan

Este regretabil faptul aproximativ 10-15 % din sarcini se încheie cu un avort spontan. Dintre acestea, se raportează aproximativ 90% se întâmplă în primul trimestru. Avortul spontan în timpul sarcinii timpurii poate fi cauzat de infecții, anomalii cromozomiale, tulburări de coagulare sau probleme anatomice ale uterului. Adoptarea unei alimentații echilibrate, efectuarea analizelor preconcepție, exerciții fizice adecvate, evitarea alcoolului și a țigărilor reprezintă factori importanți în conceperea și menținerea unei sarcini sănătoase.

Sarcina extrauterină

O sarcină ectopică sau extrauterină se întâmplă atunci când un ovul fertilizat este implantat în afara uterului. Una din 50 de sarcini ar putea fi ectopică. Mai mult decât atât, cele mai multe sarcini extrauterine apar în trompa uterină și pot provoca ruperea trompei. Acest lucru poate fi fatal, deoarece provoacă sângerări interne.

Constipație și diaree

Problemele de stomac în primul trimestru de sarcină sunt destul de frecvente. De obicei, femeile se confruntă cu o constipație ușoară până la severa din cauza modificărilor în alimentație și a consumului frecvent de alimente bogate în fier. Acest lucru poate provoca uneori hemoroizi și scaune sângeroase. Diareea care durează mai mult de 3-4 zile trebuie raportată medicului, în caz contrar poate duce la deshidratare și slăbiciune. Continuă o dietă echilibrată și bea apă suficientă. În cazuri rare, diareea poate fi rezultatul toxiinfecției alimentare. Ar trebui tratată imediat.

Sângerare neobișnuită

Sângerarea cauzată de implantarea ovulului este frecventă în timpul sarcinii și nu este un lucru îngrijorător. Există, totuși, alte motive, cum ar fi polipii cervicali, sau mai serios, dezlipirea sarcinii de uter, care pot conduce la apariția sângerării. O sarcina ectopică poate provoca, de asemenea, o sângerare pe cale vaginală.

Infecții ale tractului urinar

O infecție a tractului urinar este foarte incomodă în viața oricărei femei. În timpul sarcinii, viitoarea mămică devine extrem de susceptibilă la infecția tractului urinar. Modificările pe care sarcina le cauzează tractului urinar facilitează contractarea unei infecții urinare. În plus, presiunea din uter împiedică drenarea completă a vezicii urinare și acest lucru provoacă de asemenea, infecții. Dacă vei lăsa o infecție a tractului urinar netratata, aceasta poate duce la travaliu precoce.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: